Advertisement

leasing operațional
Home Piaţa auto Flotă verde Programul Rabla Plus. 9.750 de cereri pentru mașini electrice şi hibrid înregistrate deja în 2021

Programul Rabla Plus. 9.750 de cereri pentru mașini electrice şi hibrid înregistrate deja în 2021

În Programul Rabla Plus 2021 au fost înregistrate, până în prezent, 9.750 de cereri pentru finanțarea mașinilor electrice şi hibrid, numărul total al acestora fiind estimat la 12.000, de trei ori mai multe decât în 2020, a afirmat vicepreşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Ion Vasile, prezent la deschiderea Salonului Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii 2021.

„Ministerul Mediului, prin Administraţia Fondului pentru Mediu, este principalul partener al electro-mobilităţii şi al industriei auto în România. Bugetele au crescut de la an la an, Dacă în 2019 au fost finanţate 1.700 de autovehicule electrice şi hibrid, în 2020 au fost finanţate 3.550, iar anul acesta estimăm undeva la 12.000 de autovehicule. Până acum sunt înscrise 9.750 de cereri pentru autovehicule electrice şi hibrid”, a precizat acesta.

Reprezentantul AFM a adăugat că un alt program important se referă la dezvoltarea infrastructurii ce cuprinde staţii de încărcare a maşinilor prietenoase cu mediul.

„La fel, unul dintre obiectivele majore este dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare. Până în momentul de faţă, finanţările de la Administraţia Fondului pentru Mediu au mers către 200 de staţii de reîncărcare pentru autovehiculele electrice. Datorită lansării noului Ghid de finanţare în consultare avem o sesiune de finanţare pentru Unităţi Administrativ – Teritoriale unde avem disponibili 500 de milioane de lei, plus că avem o schemă de ajutor de stat aprobată pentru operatorii economici unde avem alocaţi 50 de milioane de euro. Este o sesiune căreia îi vom da drumul începutul anului viitor”, a mai spus Ion Vasile.

În Programul Rabla Plus se acordă două tipuri de ecotichete: 45.000 de lei pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou.

Totodată, persoanele care renunţă la o maşină veche, poluantă, şi achiziţionează un autovehicul electric beneficiază atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

De asemenea, cuantumul finanţării pentru motociclete electrice este de 5.500 de lei, iar persoanele care doresc să achiziţioneze o motocicletă electrică şi predau o maşină uzată, ecotichetul se poate cumula cu prima de casare în valoare de 5.500 de lei.

 

CITEȘTE ȘI:

Ministerul Finanțelor nu are încă o soluție clară pentru o taxă auto aplicată mașinilor poluante 

Creștere de 4,3% pentru înmatriculările noi de autoturisme în primele 9 luni. Topul mărcilor

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Ford E-Transit
Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Ford E-Transit. Actualizări importante

Ford Pro introduce opțiunea de autonomie extinsă pentru E-Transit și crește versatilitatea...

Volkswagen
Flotă verdeIndustrie auto

Volkswagen va dezvolta o mașină electrică de 20.000 de euro, începând din 2027

Volkswagen a dat ”undă verde” producerii unei mașini electrice entry-level, la un...

Flotă verde

Curiera vinde 10% din afacere pentru achiziția de mașini electrice și dezvoltarea platformei

Curiera, business de curierat electric cu activitate în București și Ilfov, anunță...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Tendințe în electrificarea flotelor din România

Pentru majoritatea companiilor din România, electrificarea flotelor este o decizie locală, nefiind...