Rabla Plus 2020
Home Finanţare Programul Rabla Plus 2020 a demarat miercuri

Programul Rabla Plus 2020 a demarat miercuri

Administraţia Fondului pentru Mediu a lansat, miercuri, Programul ”Rabla Plus 2020″, iar persoanele care doresc să achiziţioneze un autovehicul electric sau electric hibrid plug-in, pot să se adreseze dealerilor validaţi.


Bugetul pentru anul acesta creşte de la 95 milioane lei, la 140 milioane lei, valoarea ecotichetului pentru achiziţionarea unui autovehicul full electric având o valoare de 45.000 lei (aproximativ 10.000 euro), iar pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid plug-in, de 20.000 lei (aproximativ 4.500 euro), dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare.

„Am crescut bugetul pentru că ne-am stabilit un obiectiv mare pentru 2020: să punem pe şoselele României aproximativ 3.000 de maşini nepoluante, adică acelaşi număr de autovehicule cumpărate prin Rabla Plus în toţi cei 4 ani de când există programul. Cred că viitorul transportului este full electric, iar acest tip de transport va fi şi o garanţie a aerului bun în oraşe”, a afirmat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Accesarea Programului „Rabla Plus 2020” nu este condiţionată de casarea şi radierea unui autovehicul uzat, însă prima de casare de 6.500 lei oferită în cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu unul dintre ecotichetele prevăzute de Programul Rabla Plus.

Astfel, în condiţiile accesării concomitente a celor două programe, sumele decontate prin AFM din costul total al maşinii vor fi de: circa 11.300 de euro pentru maşinile full electric, 5.800 de euro pentru maşinile hibrid plug-in

Rabla Plus 2020 vine cu o noutate anul acesta pentru cei care vor să-şi cumpere o motocicletă cu propulsie electrică.

Valoarea ecotichetului este de 3.500 de lei, la care se adaugă prima de casare de 3.500 lei, în cazul în care optează pentru casarea unui autovehicul, valoarea cumulată fiind de 7.000 lei, dar care nu poate depăşi 50% din preţul de comercializare.

O altă noutate este că, persoanele care vor achiziţiona un autovehicul electric prin program, nu vor avea dreptul să înstrăineze bunul pentru cel puţin un an.

„România acordă cea mai mare primă pentru autovehicule electrice din Europa şi este normal să ne asigurăm că aceste maşini rămân în traficul din ţară”, a adăugat Costel Alexe.

 

CITEŞTE ŞI:

Industria auto la pământ! Câți muncitori își pot pierde jobul

Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru amânarea plăţii ratelor cu maximum 9 luni

Aproximativ 40% dintre antreprenori şi-au suspendat activitatea. SONDAJ

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

DRPD
Finanţare

DRPD Buzău își extinde flota cu 5 autoturisme, dintre care patru mașini de teren

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRPD) Buzău a lansat licitația pentru...

ELCEN
Finanţare

ELCEN își reînnoiește flota cu 8 autoturisme, dintre care 5 hibride

Compania Electrocentrale București (ELCEN), producător de energie electrică și termică, va achiziționa...

delgaz grid
Finanţare

Flota Delgaz Grid crește cu 33 de autovehicule cu tracțiune integrală

Compania Delgaz Grid din Târgu Mureș, specializată în producerea, transportul și distribuția...

Finanţare

Renault a livrat o flotă de 122 de ambulanțe tip A2 către IGSU

122 de vehicule Renault Master Furgon prevăzute cu dotările specifice şi echipamentele...