amânarea plăţii ratelor
Home Miscellanea Financiar Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru amânarea plăţii ratelor cu maximum 9 luni

Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru amânarea plăţii ratelor cu maximum 9 luni

Guvernul va adopta, joi, o ordonanţă de urgenţă care permite amânarea plăţii ratelor la bancă atât pentru persoane fizice, cât şi pentru companii, pentru o perioadă maximă de nouă luni, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, care a adăugat că va avea loc şi o rectificare bugetară extraordinară.

Şeful statului a participat la o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, la care au mai fost prezenţi premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Finanţelor Publice, Vasile Cîţu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

„Guvernul este pregătit ca mâine să dea ordonanţă de urgenţă care permite amânarea plăţii ratelor la bancă, pe de o parte, pentru persoane fizice, adică pentru oamenii care au rate la bancă, dar şi pentru firmele din România. La cererea celor care au datorii la bănci, plata ratelor se poate amâna cu până la nouă luni, deci, practic, ratele pot fi amânate până la sfârşitul acestui an. Suntem convinşi că până atunci economia îşi va reveni, oamenii îşi vor reveni şi atunci lucrurile vor intra cu mult mai uşor într-o normalitate”, a afirmat şeful statului.

Citeşte şi:

BNR relaxează condiţiile pentru amânarea la plată a ratelor la credite

Preşedintele Klaus Iohannis a mai anunţat că se conturează o rectificare bugetară extraordinară destinată alocării de bani pentru Sănătate şi plata şomajului tehnic.

„Se conturează o rectificare bugetară extraordinară, care se face în această stare de urgenţă, pe două paliere. Este nevoie de rectificare bugetară pentru a aloca mai mulţi bani pentru Sănătate – sănătatea oamenilor este prima prioritate şi pentru a rezolva problemele este nevoie şi de oameni, dar şi de bani. A doua chestiune se referă la românii care din varii motive nu mai pot merge la serviciu – se închide firma sau intră în şomaj tehnic – şi atunci este nevoie de bani pentru a veni în sprijinul oamenilor, pentru a suplini banii care se alocă pentru şomaj tehnic”, a explicat şeful statului.

 

CITEŞTE ŞI:

Aproximativ 40% dintre antreprenori şi-au suspendat activitatea. SONDAJ

CORONAVIRUS. TAROM suspendă toate cursele interne timp de 14 zile

CORONAVIRUS: Producătorii auto europeni solicită sprijin financiar imediat

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

fuziuni și achiziți
Financiar

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 12% în primele 7 luni

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 12% în primele 7...

CURS
Financiar

Cum își rezolvă românii problemele generate de creșterea costului vieții. Sondaj CURS

Creșterea costului vieții, în special din cauza utilităților și a scumpirii alimentelor,...

BYD
Financiar

Mașini electrice. Producătorul chinez BYD și-a triplat profitul net

În fruntea pieței de mașini electrice la nivel mondial alături de Tesla,...

PNRR
Financiar

Analiză PwC România. PNRR nu este despre tăiere de panglici, dar despre ce?

Când un stat are cheltuieli cu pensiile și salariile în sistemul public...