Programul Rabla Clasic, suplimentat

Programul "Rabla Clasic 2017" pentru persoane fizice va fi suplimentat cu 25 de milioane de lei, ceea ce înseamnă un plus de 4.000 de prime de casare.
Programul de casare a autovehiculelor uzate

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat că suplimentarea a fost deja aprobată, ceea ce însemană că până la sfârşitul anului, numărul total de maşini noi cumpărate în cadrul progrmului va fi de aproximativ 25.000 de unităţi.

În acelaşi timp, a fost prelungit, tot până la data de 31 decembrie 2017, şi termenul de depunere a dosarelor pentru persoanele fizice.

Ministrul Mediului a mai arătat că şi termenul de depunere a solicitărilor pentru persoane juridice a fost prelungit de la 30 septembrie la 30 noiembrie 2017.

Pe de altă parte, Graţiela Gavrilescu a precizat că, în cazul Programului „Rabla Plus 2017”, a fost modificat Ghidul de finanţare, tocmai pentru ca vehiculele electrice şi hibride, pentru care au fost aprobate dosarele de finanţare, să poată fi livrate de către dealeri.

„Ne-am confruntat cu nişte probleme şi cu ajutorul producătorilor de maşini din România şi a dealerilor care vând maşini electrice sau hibrid plug-in am făcut o modificare prin care eliminăm termenul de 31 decembrie până la care se poate emite factura, în sensul că, din momentul în care s-au înscris la AFM, au un timp de 120 de zile până când acea maşină poate să intre în circuit, adică până când ea poată să fie achiziţionată. În acelaşi timp, pentru că am constatat că foarte multe persoane s-au înscris deja la AFM pentru a-şi achiziţiona astfel de maşini pe programul „Rabla Plus”, dar încă nu au ajuns la dealer, pentru a-şi alege maşina, am pus un termen-limită maxim până la care pot să îşi depună documentele la dealer, respectiv 60 de zile”, a explicat Graţiela Gavrilescu.

Potrivit ministrului Mediului, noile Ghiduri de finanţare destinate celor două programe „Rabla” vor include, începând cu anul 2018, un eco-bonus acordat şi maşinilor mici nepoluante.

„Am inclus în aceste programe şi cvasi-ciclurile electrice, în sensul că cine doreşte să-şi achiziţioneze o maşină mică şi depoluantă va primi finanţare începând cu anul 2018. În acelaşi timp, pentru că preţul acesteia este mult mai mic decât eco-bonusul de 10.000 de euro, vom acorda finanţare numai de 50%”, a precizat ministrul Mediului.

Graţiela Vasilescu estimează că, în acest an, prin programul Rabla Plus vor fi achiziţionate aproximativ 500 de maşini electrice şi hibrid, iar în 2018, un număr dublu.

 

 

Adaugati comentariu