Elevii ar putea avea o reducere de peste 50% pentru transport

Elevii din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal vor beneficia de un tarif redus cu minimum 50% la tarifele de transport local în comun, de suprafaţă şi subteran, precum şi la cele de transport intern auto, feroviar şi naval, prevede o propunere legislativă aflată în consultare publică la Camera Deputaţilor. transportul elevilor navetişti

În prezent, procentul de reducere este fix, de 50%.

Proiectul de lege modifică articolul 84 din Legea Educaţiei Naţionale, fiind semnat de 62 de parlamentari, printre care şi premierul Mihai Tudose.

Iniţiativa legislativă mai prevede că elevii vor beneficia, de asemenea, de tarife reduse cu minimum 75% pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film şi la alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice, faţă de procentul fix de reducere cu 75%, cum este în prezent.

Iniţiatorii consideră că în forma actuală a Legii Educaţiei se creează o discriminare faţă de studenţii de până în 26 de ani care beneficiază de tarife reduse cu minimum 50% pentru transport local în comun.

„De asemenea, interpretarea restrictivă a art. 84 alin. (1) ‘tarif redus cu 50%’ aduce o îngrădire a principiilor autonomiei locale, limitând dreptul autorităţilor administrative locale de a stabili, pe baza unor regulamente locale şi în funcţie de posibilităţile bugetului local, facilităţi suplimentare faţă de minimul de 50%”, spun iniţiatorii.

 

 

Adaugati comentariu