Programul Operaţional Transport. România poate primi 8,4 mld. euro

România va avea la dispoziţie un buget total de 100 miliarde euro în exerciţiul de finanţare europeană 2021-2027, dintre care 79,9 miliarde euro fonduri europene nerambursabile, repartizate în 9 programe operaţionale pe mai multe sectoare cheie ale economiei. Pentru dezvoltarea infrastructurii de transport sunt disponibile 8,4 mld. euro.
măsura 1

”Principala provocare pe care Programul Operaţional Transport (POT 2021-2027) va trebui să o rezolve este reprezentată de recuperarea decalajului de dezvoltare a infrastructurii de transport a României, adaptată inclusiv utilizării duale şi asigurând, în acelaşi timp, atingerea obiectivelor europene de reducere a emisiilor de carbon şi transferul spre o mobilitate durabilă şi sigură”, au comentat consultanții în fonduri europene de la REI Finance Advisors.

Bugetul total estimat al POT 2021-2027 este de 8,368 miliarde de euro, iar fondurile vor fi alocate pentru principalele obiective de infrastructură – şosele de mare viteză, drumuri naţionale, feroviare, mobilitate urbană, transport multimodal, canale navigabile şi portuare.

 

CITEȘTE ȘI:

Combo-e, versiune electrică pentru utilitara compactă Opel

Premiul pentru Inovație CES 2021, acordat sistemelor Bosch eBike pentru computerul de bord Nyon

Prefectul Capitalei, despre relaxarea măsurilor anti-Covid în București

 

 

Adaugati comentariu