Prefectul Capitalei, despre relaxarea măsurilor anti-Covid în București

Dacă rata infectărilor se menţine sub 3/1000, în București s-ar putea redeschide teatrele, cinematografele, barurile și restaurantele, a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.
bucurești

„Din fericire, printr-un efort comun al cetăţenilor municipiului Bucureşti, în primul rând, dar şi al autorităţilor, incidenţa infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori. (…) Vom urmări evoluţia indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situaţia pe care cu toţii ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în şedinţă Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!”, a afirmat prefectul Capitalei.

Astfel, în conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără şi:

  • permiterea funcţionarii cu o capacitate de maxim 30% a instituţiilor/sălilor de spectacol şi cinematografelor”
  • redeschiderea activităţilor „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii;
  • permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

”Facem un apel la respectarea cu stricteţe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie şi mai generoase!”, a adăugat Traian Berbeceanu, prefectul de București.

 

CITEȘTE ȘI:

Pregătiri pentru realizarea Variantei Ocolitoare Sud a municipiului Sibiu

Lucrări pe Autostrada A2. Trafic deviat de pe banda 1

Mașinile electrice și piesele de schimb pentru acestea

 

 

Adaugati comentariu