Advertisement

fond de urgență
Home Finanţare Fonduri publice Programul IMM Invest va fi prelungit până la 30 iunie 2021

Programul IMM Invest va fi prelungit până la 30 iunie 2021

În ședința de Guvern de săptămâna viitoare va fi aprobată prelungirea pentru Programul IMM Invest până la 30 iunie 2021, a anunțat premierul Florin Cîțu. Totodată, până la aceeași dată vor fi prelungite și măsurile active stabilite de Ministerul Muncii.

În cadrul reglementărilor care trebuie finalizate înainte de sfârşitul anului se mai numără și aprobarea noului subprogram Agro IMM, dar și finalizarea actul normativ pentru acordarea unui ajutor firmelor din sectorul HoReCa.

”Sunt câteva lucruri pe care le-am pregătit pentru şedinţa următoare care o să fie săptămâna viitoare şi sunt câteva priorităţi care sunt în special pentru combaterea efectelor negative generate de pandemie şi câteva necesare pentru susţinerea mediului de afaceri şi finalizarea construcţiei bugetului pe 2021”, a subliniat Florin Cîţu, în prima şedinţă de Guvern, de miercuri seara.

”În primul rând, avem promovarea proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea măsurilor active până la 30 iunie 2021. Aici este Ministerul Muncii, doamna ministru trebuie să fim gata săptămâna viitoare”, a arătat acesta.

Premierul a vorbit și despre prelungirea pentru Programul IMM Invest și a schemei de ajutor de stat destinată companiilor mari, precum și despre aprobarea Agro IMM.

”Promovarea proiectului de ordonanţă de urgenţă privind prelungirea termenului de aplicare pentru Programul IMM Invest până la 30 iunie 2021 şi aprobarea noului subprogram Agro IMM Invest cu aplicare până la acelaşi termen, imediat după primirea deciziei de autorizare din partea Comisiei Europene. Până în data de 24 decembrie va fi emisă decizia de autorizare de către Comisia Europeană. Avem această decizie, deci trebuie să mergem mai departe. Tot legat de schema de ajutor de stat, Comisia a emis decizia de prelungire cu 6 luni a perioadei de funcţionare a schemei de ajutor de stat pentru companiile mari. Gradul de finanţare şi garantare aferentă poziţiilor oferite au fost deja aprobate şi sunt înaintate spre publicare în Monitorul Oficial”, a mai declarat Florin Cîţu.

Acesta a menționat că va fi finalizat și actul normativ pentru acordarea unui ajutor firmelor din sectorul HoReCa.

”Mai avem promovarea proiectului de ordonanţă de urgenţă prin care este instituită schema de ajutor de stat privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul HoReCa – turism, structuri de cazare, structuri de alimentaţie şi turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de Covid-19. Aici este domnul ministru Claudiu Năsui! Pentru săptămâna viitoare ar trebui să fim gata cu toate avizele. Ştiţi foarte bine că această schemă a fost deja notificată la Comisia Europeană după ce vor fi transmise toate clarificările necesare în vederea verificării compatibilităţii schemei de ajutor de stat se va realiza şi o notificare oficială, urmând ca decizia de autorizare să fie emisă în procedură accelerată”, a explicat premierul.

Un alt act normativ anunţat de premier este proiectul de ordonanţă pentru prelungirea unor facilităţi fiscale în contextul pandemiei Covid-19, iar un altul se referă la promovarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru menţinerea indemnizaţiei aferente funcţiilor de demnitate publică la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020.

 

CITEȘTE ȘI:

Programul de guvernare prevede eliminarea taxei de trecere pe Podul Giurgiu – Ruse

Cătălin Drulă: Autostrada Comarnic-Braşov este o prioritate pentru mine. Acum avem niște planșe

Sania lui Moș Crăciun: pe care i-o recomanzi?

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Primăria Galați
Fonduri publice

Primăria Galați își cumpără o flotă de 15 mașini electrice

Primăria Galați își cumpără o flotă de 15 mașini electrice, prin programul...

Poliția Locală Timișoara
Fonduri publice

Poliția Locală Timișoara își reînnoiește flota cu 7 autospeciale, prin programul Rabla

Poliția Locală Timișoara intenționează să achiziționeaze 7 autospeciale prin programul Rabla Clasic,...

AFIR
Fonduri publice

AFIR își completează parcul auto cu 33 de autovehicule, în valoare de peste 3 mil. lei

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) își completează parcul auto cu 33...

autoturisme de intervenție
Fonduri publice

ANAF și Autoritatea Vămilor vor fi dotate cu 160 de autoturisme de intervenție operativă, în valoare de 9,2 milioane de euro

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate va achiziționa un număr de 160 autoturisme...