Producţia auto globală va scădea cu 7,1 milioane de vehicule pe fondul crizei semiconductorilor

Producţia auto globală va scădea în acest an cu 7,1 milioane de vehicule pe fondul deficitului de semiconductori , iar problemele din lanţul de aprovizionare provocate de pandemie vor afecta industria şi în 2022, potrivit unui raport al companiei de analize financiare, Markit.
semiconductori

Problema lipsei cipurilor nu se va stabiliza până în trimestrul doi al anului viitor, iar redresarea va avea loc în cursul semestrul doi din 2022, apreciază Markit. Perspectivele sumbre sunt o nouă dovadă că actuala criză a semiconductorilor nu se va rezolva rapid.

„Industria auto se confruntă cu dificultăţi. Vedem, de asemenea, o volatilitate suplimentară din cauza restricţiilor impuse în Malaezia, ceea ce va afecta producţia de cipuri”, au apreciat analiştii Mark Fulthorpe şi Phil Amsrud de la Markit, citați de Bloomberg.

Ratele scăzute de vaccinare şi creşterea numărului de cazuri de infecţii în sud-estul Asiei au determinat închiderea fabricilor unde sunt produşi semiconductorii, notează sursa citată.

„În special în sud-estul Asiei, extinderea pandemiei şi restricţiile au efect asupra furnizorilor noştri locali”, a apreciat directorul de achiziţii al Toyota, Kazunari Kumakura.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Rabla Clasic și Rabla Plus au fost suplimentate cu câte 200 de mil. lei fiecare

Pasajul Mogoşoaia, VO Mihăilești și drumul rapid către vama Giurgiu, finalizate în acest an

Cum pot fi depistate fraudele de kilometraj. Recomandările RAR

 

Adaugati comentariu