Producătorul de anvelope Hankook se apropie de România

Producătorul sud-coreean de anvelope Hankook își face deja simțită prezența pe piața din România, momentan prin intermediul importatorilor.
hankook romania - floteauto 1

hankook romania - floteauto 2Producția europeană are loc în Dunaújváros / Ungaria, locație care a fost inaugurată în iunie 2007 și este în continuă extindere. În prezent, mai mult de 2,700 de angajați produc aproximativ 13 milioane de anvelope anual, pentru autoturisme, SUV-uri și camioane ușoare. La finalizarea ultimei unități de producție în 2014/2015, capacitatea de producție a fabricii va crește până la 19 milioane de anvelope pe an.

Cel de-al șaptelea producător de anvelope din lume, distincție pe care Hankook a primit-o în 2007, oferă prin importatorii din România anvelope de vară pentru autoturisme, auto-utilitare și 4×4/SUV, anvelope de iarnă pentru autoturisme, auto-utilitare și 4×4/SUV, anvelope all season pentru autoturisme, anvelope On/Off Road  și anvelope Off Road. Anvelopele sunt la fel de apreciate și pe piețele din vestul Europei, toate acestea culminând cu implicarea în Motor-Sport prin parteneriatele realizate în special cu DTM și Formula 3.

hankook romania - floteauto 3Mai mult de 30% din vânzările globale ale companiei sunt generate de cadrul european și regiunea CIS. În iulie 2014, compania a anunțat că vânzările globale din trimestrul II au ajuns la 1,612.5 milioane dolari, în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, când a înregistrat vânzări de 1,667.0 milioane dolari, dar într-o ușoară creștere față de primul trimestru al anului 2014, când s-au obținut 1,566.9 milioane dolari. Cele mai vândute anvelope au fost din categoria de ultra înaltă performanță (UHP – ultra high performance), acestea reprezentând 30% din totalul vânzărilor trimestriale.

Sediul european Hankook este situat în Neu-Isenburg lângă Frankfurt am Main, Germania. Producătorul are filiale în Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Olanda, Ungaria, Rusia, Turcia, Suedia și Polonia. Produsele Hankook sunt vândute direct prin intermediul distribuitorilor regionali de pe alte piețe locale.

Adaugati comentariu