Administratorul special al ASTRA a demarat cea de-a doua operaţiune de majorare de capital

Administratorul special al companiei Astra, KPMG Advisory, a demarat cea de-a doua operaţiune de majorare a capitalului asigurătorului, în valoare de 425 milioane de lei, bani care urmează să fie aduşi de acţionarii actuali, dar şi de investitori strategici.
astra-asigurari-faliment-floteauto

Acţiunile nesubscrise de acţionarii existenţi şi de investitorii strategici calificaţi, urmează să fie oferite publicului. Totodată, dreptul de preferinţă al acţionarilor existenţi poate fi tranzacţionat într-o etapă premergătoare începerii perioadei de subscriere.

În urma finalizării procedurilor de înregistrare a primei operaţiuni de majorare a capitalului social cu suma de aproximativ de 65 milioane lei subscrisă de acţionarii existenţi, am decis demararea celei de-a doua operaţiuni de majorare a capitalului prevăzută de planul de redresare aprobat, pentru o suma ce va completa aportul din prima etapă până la plafonul de 490 milioane lei stabilit conform Hotărârii AGEA din 12 mai 2014″, au explicat reprezentanţii KPMG Advisory SRL.

Astra a intrat în administrare specială în februarie anul trecut din cauza intrării sub limita legală a indicatorilor de solvabilitate şi lichiditate, având nevoie de capital suplimentar de 490 milioane de lei.

 

 

Adaugati comentariu