Advertisement

autobuz electric ratb bucuresti - floteauto
Home Piaţa auto Flotă verde Primul autobuz electric al RATB a intrat în teste pe linia 104

Primul autobuz electric al RATB a intrat în teste pe linia 104

Primul autobuz electric realizat de unul dintre cei mai mari producători din Cehia va fi testat pe străzile Capitalei începând de luni, 16 martie, pe linia 104, pe traseul „Cora Pantelimon” – „Piaţa Operei”, pentru a vedea cum se comportă în condiţiile de trafic din Capitală.

Primăria Municipiului Bucureşti şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti vor derula, începând cu această săptămână, un program de testare a câtorva autobuze electrice produse de produse de firme recunoscute în domeniu. Astfel, luni, 16 martie 2015, ora 11,00, la autobaza Pipera din Şoseaua Pipera nr. 55, sectorul 2 va fi lansat primul dintre autobuzele electrice incluse în acest program.

autobuz electric ratb bucuresti - floteauto
Autobuzul electric fabricat în Cehia anunță o autonomie maximă de 250 km

Autobuzul SOR EBN 10.5 este fabricat de compania SOR Libchavy, unul dintre cei mai mari producători de autobuze, troleibuze şi autocare din Cehia. Dotat cu un motor asincron răcit cu lichid, Skoda Electric, instalaţie electrică Cegelec şi acumulatori Winston Battery/Lithium — ion, autobuzul SOR EBN 10.5 are o capacitate de 85 de locuri, un timp de încărcare a bateriilor de 7-8 ore şi o autonomie maximă de 250 de kilometri.

Acesta va fi pus în circulaţie pe linia 104, pe traseul „Cora Pantelimon” — „Piaţa Operei” şi va fi testat timp de două săptămâni, pentru a vedea modul cum se comportă în condiţiile de trafic din Capitală.

În contextul economic actual, în care criza energetică se adânceşte tot mai mult, iar poluarea şi încălzirea globală devin prioritatea numărul unu pentru noi toţi, utilizarea vehiculelor cu tracţiune electrică poate reprezenta o soluţie viabilă la aceste probleme, motiv pentru care Primăria Municipiului Bucureşti a considerat oportună testarea unei noi soluţii de transport public în Capitală”, au precizat reprezentanţii RATB.

Pentru 2015, RATB are prevăzute la capitolul investiţii demararea unei licitaţii pentru achiziţionarea unui număr de 500 de autobuze pe un program multinaţional de patru ani. Pe partea de autobuze, RATB ar avea nevoie pe traseu de un număr de 900 de autobuze, deşi acum sunt doar 767. Parcul regiei numără 1.000 de autobuze însă o parte nu pot fi folosite din lipsa unor piese de schimb.

Parcul circulant al RATB este format în prezent din 287 de tramvaie, 767 de autobuze şi 186 de troleibuze.Toate acestea deservesc un număr de 146 de linii, respectiv 23 de linii de tramvai, 17 de troleibuz şi 116 de autobuz.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AutoturismeFlotă verdeIndustrie auto

Sunt SUV-urile electrice o investiție bună?

Nu mai este o noutate faptul că piața autoturismelor electrice este în...

2035
Flotă verdeJuridic

Comisia Europeană menține 2035 ca termen limită pentru interzicerea vânzărilor de mașini termice noi

După realegerea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene, Ursula von...

Rabla Plus
Flotă verdeFonduri publice

Începe o nouă etapă de înscrieri în Programul Rabla Plus 2024

Începând de luni, 22 iulie 2024, ora 10:00, Administrația Fondului pentru Mediu...

Primăria Sectorului 3
Flotă verdeFonduri publice

Primăria Sectorului 3 și-a bugetat 3,1 mil. lei pentru achiziționarea a 28 de vehicule electrice

Primăria Sectorului 3 al Capitalei a lansat licitația pentru achiziția unui număr...