Primii bani europeni pentru Drumul Expres Buzău – Brăila

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Ministerul Transporturilor au încheiat contractul de finanţare din fonduri europene nerambursabile pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic de Execuţie necesare Drumului Expres (DX) Buzău - Brăila.Buzău

Fondurile urmează să fie alocate prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv Specific 2.1. Creşterea mobilităţii pe reţeaua rutieră a TEN-T globală – Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – proiecte noi de investiţii.

Valoarea totală a  proiectului este de 29,3 milioane de lei din care 85% reprezintă contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 21 milioane de lei, 15% contribuţia naşională – 3,7 milioane de lei, restul de 4,5 milioane de lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Durata proiectului este de 25 luni, respectiv între data de 01.11.2020 şi 30.11.2022, la care se adaugă, dacă este cazul, şi perioada de desfăşurare a activităţilor înainte de semnarea Contractului de Finanţare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Realizarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic pentru Drumul Expres Buzău – Brăila, va fi realizată de Ingineria Especializada Obra Civil E Industrial, companie desemnată câştigătoare a licitaţiei de către CNAIR

Potrivit Master Planului General de Transport, Drumul Expres Buzău – Brăila, în lungime de 98 k, va avea un cost 384,16 milioane de euro. Realizarea este programată pentru perioada 2021-2023.

 

CITEŞTE ŞI:

Așa arată cea mai ieftină Skoda Octavia

La RAR se poate afla şi istoricul de daune al vehiculelor. Cât costă

BYD Tang – SUV-ul electric deschide expansiunea BYD în Europa

 

Adaugati comentariu