Așa arată cea mai ieftină Skoda Octavia

Surprinzător, prețul de pornire al noii generații Skoda Octavia este mai mare decât al lui Volkswagen Golf 8. Iată cum arată cea mai ieftină Skoda Octavia. Merită prețul de 22.439 euro (18.856 euro + TVA)? 
Cum arată cea mai ieftină Skoda Octavia floteauto.ro

Pentru mulți dintre noi, prețul de pornire al noii generații a compactei cehe este mare. Foarte mare. Există o explicație ascunsă în spatele acestui preț?

Aproximativ. În primul rând, oferta de lansare nu include și motorul 1.0 TSI cu 3 cilindri, ci pornește direct cu 1.5 TSI de 150 CP! Adică cea mai ieftină Octavia are… 150 CP. Să ne așteptăm ca prețul de start să scadă odată cu apariția în lista de prețuri a versiuni cu 3 cilindri.

Cum arată cea mai ieftină Skoda Octavia floteauto.ro

În al doilea rând, Octavia a cam părăsit segmentul compactelor, de când cu portbagajul de 600 de litri și cu spațiul interior de limuzină de clasă medie. Nici lungimea totală de 4,69 m nu mai are legătură cu clasa compactă. Așa că, trebuie să recunoaștem, Octavia a ajuns să fie un model între segmente: cui i se pare Golf prea înghesuit, iar Passat prea scump, știe unde să apeleze.

Cum arată cea mai ieftină Skoda Octavia floteauto.ro 💡 Așa arată cel mai ieftin Golf 8! 💡

Cel mai ieftin model este… scump, spuneam. Deci ce primești de banii ăștia? Păi, la exterior trebuie să te mulțumești cu un set de jante din aliaj pe 16 inci și cu o culoare Energy Blue nemetalizată. În rest – stopuri cu LED, faruri basic cu LED, oglinzi și mânere pentru uși în culoarea caroseriei.

La interior, dotările sunt la fel de impresionante pentru un entry-level: nu lipsesc climatizarea automată cu două zone, 4 geamuri electrice, pornirea de la buton, sistemul multimedia Swing cu ecran de 8 inci, instrumentarul digital de 10,25 inci și scaunele încălzite!

În concluzie, cea mai ieftină Skoda Octavia este bine echipată și are un motor puternic. Merită, însă, 22.439 euro? Tu ce crezi?

Adaugati comentariu