Advertisement
Cum arată cea mai ieftină Skoda Octavia floteauto.ro
Home Piaţa auto Autoturisme Așa arată cea mai ieftină Skoda Octavia

Așa arată cea mai ieftină Skoda Octavia

Surprinzător, prețul de pornire al noii generații Skoda Octavia este mai mare decât al lui Volkswagen Golf 8. Iată cum arată cea mai ieftină Skoda Octavia. Merită prețul de 22.439 euro (18.856 euro + TVA)? 

Pentru mulți dintre noi, prețul de pornire al noii generații a compactei cehe este mare. Foarte mare. Există o explicație ascunsă în spatele acestui preț?

Aproximativ. În primul rând, oferta de lansare nu include și motorul 1.0 TSI cu 3 cilindri, ci pornește direct cu 1.5 TSI de 150 CP! Adică cea mai ieftină Octavia are… 150 CP. Să ne așteptăm ca prețul de start să scadă odată cu apariția în lista de prețuri a versiuni cu 3 cilindri.

Cum arată cea mai ieftină Skoda Octavia floteauto.ro

În al doilea rând, Octavia a cam părăsit segmentul compactelor, de când cu portbagajul de 600 de litri și cu spațiul interior de limuzină de clasă medie. Nici lungimea totală de 4,69 m nu mai are legătură cu clasa compactă. Așa că, trebuie să recunoaștem, Octavia a ajuns să fie un model între segmente: cui i se pare Golf prea înghesuit, iar Passat prea scump, știe unde să apeleze.

Cum arată cea mai ieftină Skoda Octavia floteauto.ro 💡 Așa arată cel mai ieftin Golf 8! 💡

Cel mai ieftin model este… scump, spuneam. Deci ce primești de banii ăștia? Păi, la exterior trebuie să te mulțumești cu un set de jante din aliaj pe 16 inci și cu o culoare Energy Blue nemetalizată. În rest – stopuri cu LED, faruri basic cu LED, oglinzi și mânere pentru uși în culoarea caroseriei.

La interior, dotările sunt la fel de impresionante pentru un entry-level: nu lipsesc climatizarea automată cu două zone, 4 geamuri electrice, pornirea de la buton, sistemul multimedia Swing cu ecran de 8 inci, instrumentarul digital de 10,25 inci și scaunele încălzite!

În concluzie, cea mai ieftină Skoda Octavia este bine echipată și are un motor puternic. Merită, însă, 22.439 euro? Tu ce crezi?

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

kia niro
Autoturisme

Test KIA NIRO HEV. Mărunțiș

Poți fi partizan al benzinarelor mari, atmosferice, al celor mici, supraalimentate, al...

Salonul Auto Bucureşti
Autoturisme

Salonul Auto Bucureşti & Accesorii 2023 a debutat, marţi, la Romexpo

Salonul Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii, aflat la cea de-a 20-a ediție,...

Autoturisme

Dacia a comercializat deja 100.000 de mașini prin programul UP&GO

Programul Dacia UP&GO, lansat în septembrie 2021, a atras deja peste 100.000...

AutoturismeGadgets și High-Tech

KIA, îmbunătățiri pentru automobilele sale

Kia a anunțat o serie de îmbunătățiri aduse automobilielor sale, disponibile sub...