Primele oraşe care au luat bani de la stat pentru staţii de încărcare

Cele 5 municipalităţi care vor instala, cu finanţare de la stat, staţii de încărcare pentru vehicule electrice sunt Râmnicu Vâlcea, Zalău, Piatra Neamţ, Piteşti şi Târgu-Jiu.staţii de încărcare

În programul de instalare a staţiilor de încărcare pentru vehicule electrice în municipii reşedinte de judeţ, au fost depuse, până în prezent, peste 20 de cereri de finanţare din partea primăriilor din Braşov, Buzău, Sf. Gheorghe, Suceava, Focşani Craiova, Constanţa, Tg. Jiu, Reşiţa, Galaţi, Călăraşi, Sibiu, Iaşi, Deva, Zalău, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Oradea şi Giurgiu.

Cu excepţia autorităţilor din Zalău, care au depus un dosar de finanţare complet, pentru toate celelalte primării AFM a constatat o serie de deficienţe, majoritatea referindu-se cereri incomplete, şi la lipsa unor documente de bază precum certificate de urbanism, planuri de amplasament, devize sau autorizaţii de mediu, pentru care a solicitat refacerea solicitărilor.

Potrivit legislaţiei în vigoare, termenul în care pot fi transmise, de către primării, a completărilor solicitate pentru remedierea deficienşelor este de maximum 30 de zile lucrătoare de la data publicării pe site-ul AFM a motivelor de remediere, cu excepţia avizelor prevăzute în certificatul de urbanism care poate fi transmis în maximum 180 de zile.

„Netransmiterea acestor documente în termenele precizate va atrage respingerea dosarului de finanţare”, arată reprezentanţii AFM.

După cum se observă, doar patru municipalităţi au transmis, în termen, dosarele completate – Râmnicu Vâlcea, Piatra Neamţ, Piteşti şi Târgu-Jiu. Restul, se pare că au abandonat finanţarea gratuită pentru protejarea sănătăţii şi a mediului.

Termenul limită pentru obţinerea finanţărilor, 13 decembrie

Lansat în luna octombrie 2018, programul a fost prelungit de 5 ori în acest an, urmând a fi încheiat la data de 13 decembrie 2019.

Solicitanţii eligibili sunt unităţile administrativ-teritoriale – reşedinţe de judeţ şi municipiul Bucureşti, iar suma alocată sesiunii de finanţare este de 92 milioane lei.

Finanţarea se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile şi în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant. Sumele maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant sunt stabilite în funcţie de numărul de locuitori, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, acestea fiind publicate pe site-ul AFM.

Suma maximă finanţată de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru instalarea unei staţii de încărcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezintă 90% din totalitatea cheltuielilor.

 

CITEŞTE ŞI:

Aceasta este noua Toyota Yaris model 2020!

Cei mai bogaţi 20 de oameni din industria auto. Surpriza de pe locul I

Varianta de Ocolire Giurgiu, o investiţie care nu mai începe

 

Adaugati comentariu