Primăria Focșani va acorda autorizații pentru 35 de taximetriști cu maşini ”verzi”

Pentru promovarea unui transport civilizat şi mai puţin poluant, Primăria Municipiului Focşani a realizat un studiu pentru fundamentarea numărului maxim al autorizaţiilor taxi, în urmă căruia a rezultat suplimentarea cu 18 autorizaţii pentru maşini electrice şi hibrid.
mașini electrice

Astfel, în luna martie 2021, se va propune Consiliului Local Focşani atribuirea unui număr de 18 autorizaţii taxi transportatorilor autorizaţi, care se vor înscrie la procedură cu maşini electrice, hibride, dar şi cu GPL.

Totodată, Compartimentul transport urban din cadrul Primăriei Municipiului Focşani a anunţat că mai sunt disponibile alte 17 autorizaţii taxi, ce vor fi atribuite transportatorilor înscrişi în lista de aşteptare. Aceştia pot participa la procedură tot cu maşini electrice şi hibrid, întrucât vor obţine un punctaj superior în comparaţie cu cei care se înscriu cu alte tipuri de autovehicule.

Primăria Focșani precizează că autovehiculele electrice beneficiază de o reducere de 100% la plata impozitului, conform Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscala, iar autovehiculele hibrid beneficiază de o reducere de 90% la plata impozitului, conform H.C.L. nr. 593/2019 privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2020.

De asemenea, în cadrul unor proiecte pe care Primăria Municipiului Focşani le are în implementare, municipalitatea va realiza 9 staţii de încărcare electrice distribuite în tot oraşul.

 

CITEȘTE ȘI:

Ajutor de stat pentru finanțarea cheltuielilor cu salariile în cazul investițiilor noi

Moody’s a îmbunătățit ratingurile pentru depozitele în valută ale BRD, BCR și Raiffeisen Bank

Lotul Suplacu de Barcău-Chiribiş, parte din Autostrada Transilvania, a fost scos la licitație

 

 

 

Adaugati comentariu