Advertisement

Programul Transport
Home Miscellanea Financiar Moody’s a îmbunătățit ratingurile pentru depozitele în valută ale BRD, BCR și Raiffeisen Bank

Moody’s a îmbunătățit ratingurile pentru depozitele în valută ale BRD, BCR și Raiffeisen Bank

Agenția de rating americană Moody’s Investors Service a revizuit în creştere ratingurile pentru depozitele în valută pentru zece bănci din patru ţări, printre care se numără și BCR, BRD și Raiffeisen Bank din România.

Decizia survine modificării plafoanelor de ţară aplicate jurisdicţiilor băncilor, după ce Moody’s a actualizat metodologia. În mod obişnuit, plafoanele de ţară indică cel mai ridicat nivel al ratingului care ar fi atribuit în mod general pentru cele mai importante obligaţii financiare ale băncilor domiciliate într-o ţară, fără consideraţiile excepţionale, cum ar fi sprijinul extern din afara ţării, precizează Moody’s.

Schimbările reflectă poziţia agenţiei că riscurile care afectează accesul la depozitele băncilor nu sunt diferite din punct de vedere material de cele care afectează capacitatea băncilor de a-şi îndeplini obligaţiile aferente serviciului datoriei. Ca rezultat al schimbării metodologiei, plafoanele aplicate depozitelor în valută au fost majorate în România, Croaţia, Georgia şi Ungaria, ceea ce a avut ca rezultat revizuirea în creştere a ratingurilor pentru depozitele în valută pentru zece bănci.

Acţiunea de rating acoperă: Raiffeisenbank Austria d.d., JSC TBC Bank, JSC Bank of Georgia, Erste Bank Hungary Zrt., Kereskedelmi & Hitel Bank Rt., OTP Bank NyRt, Raiffeisen Bank Zrt., BRD – Groupe Societe Generale, Banca Comercială Română (BCR) şi Raiffeisen Bank.

Perspectivele atribuite ratingurilor pentru depozitele în valută pe termen lung pentru şase din cele zece bănci afectate de acţiunea de rating rămân nemodificate.

Perspectivele atribuite ratingurilor pentru depozitele în valută pe termen lung ale BRD – Groupe Societe Generale, BCE şi Raiffeisen Bank rămân negative, ţinând cont că ratingul suveran (de țară) constrânge ratingurile băncilor, în
timp ce perspectivele atribuite ratingurilor pentru depozitele în valută pe termen lung ale JSC TBC Bank, JSC Bank of Georgia şi Raiffeisenbank Austria d.d. rămân stabile.

De asemenea, Moody’s a schimbat, de la pozitivă la stabilă, perspectivele atribuite ratingurilor pentru depozitele în valută pe termen lung pentru patru bănci din Ungaria: Erste Bank Hungary Zrt., Kereskedelmi & Hitel Bank Rt., OTP Bank NyRt şi Raiffeisen Bank Zrt.

În cazul României, ratingurile pentru depozitele băncilor ar putea fi revizuite în scădere în urma deteriorării ratingului suveran, a slăbirii solidităţii creditării sau o capacitate mai redusă de absorbţie a pierderilor. Agenţia
avertizează că în prezent este puţin probabilă o îmbunătăţire a ratingurilor pentru depozitele băncilor româneşti ţinând cont de perspectivele lor negative.

 

CITEȘTE ȘI

Lotul Suplacu de Barcău-Chiribiş, parte din Autostrada Transilvania, a fost scos la licitație

După Honda, și Jaguar Land Rover oprește producția în Marea Britanie

Guvernul aprobă instalarea a 22 km de panouri fonoabsorbante pe șosele

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Salariul de bază minim brut
Financiar

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fost majorat la 3.700 lei lunar

Guvernul a aprobat Hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe...

sportive
Financiar

Strategii ce s-au dovedit eficiente la pariurile sportive

Dacă vrei să ai succes la pariuri sportive, atunci trebuie să ai...

Exporturile de mijloace de transport
Financiar

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 2,8% în primul trimestru din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 2,8% în primul trimestru...

BMW
Financiar

BMW Group a înregistrat o scădere a marjei operaționale pe segmentul auto la 8,8%, în primul trimestru

La fel ca Stellantis, Ford și principalele mărci occidentale, cu excepția Renault,...