Advertisement

Home Infrastructură Lotul Suplacu de Barcău-Chiribiş, parte din Autostrada Transilvania, a fost scos la licitație

Lotul Suplacu de Barcău-Chiribiş, parte din Autostrada Transilvania, a fost scos la licitație

Compania Naţionala de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia subsecţiunii 3C1 Suplacu de Barcău-Chiribiş, valoarea totală estimată a contractului fiind de 571,1 milioane de lei.

Durata contractului este de 84 luni si cuprinde 6 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de executie a lucrarilor si 60 de luni perioada de garantie a lucrarilor. Potrivit CNAIR, durata contractului de lucrari pentru subsecţiunea 3C1 Suplacu de Barcău-Chiribiş poate varia in functie de perioada de garantie a lucrarilor ofertata de operatorul economic desemnat castigator.

In criteriile de atribuire, pretul are o pondere de 53%; garantia suplimentara (pana la maxim 15 ani) pentru dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilatatie – 5%; garantia suplimentara (pana la maxim 20 ani) pentru aparatele de reazem – 3%; experienta detinuta in pozitia de inginer proiectant de drumuri – 4%; experienta detinuta in pozitia de inginer proiectant de poduri 8%; experienta detinuta in pozitia de coordonator proiect pentru elaborarea studiilor de fezabilitate si a proiectelor tehnice pentru autostrazi – 6%; experienta detinuta in pozitia de manager de proiect pentru constructia de autostrazi – 9%; iar perioada de garantie a lucrarilor, suplimentara fata de perioada de garantie minim acceptata de 60 de luni – 12%.

„Autoritatea contractanta opteaza pentru achizitia ulterioara de noi lucrari similare de la ofertantul a carui oferta va fi declarata castigatoare in cadrul prezentei proceduri de achizitie publica in cuantum de maxim 67,6 milioane de lei (fara TVA), valoarea reprezentand 15 % din valoarea estimata a contractului”, au precizat reprezentantii CNAIR.

Pentru a putea participa la licitatie, ofertantii trebuie sa demonstreze ca cifra de afaceri anuala totala a fost de minim 225 milioane de lei in fiecare dintre exercitiile financiare aferente anilor 2017, 2018 si 2019.

Totodata, ofertantii trebuie sa demonstreze ca au dus la bun sfarsit in ultimii 5 ani lucrari de constructie noua de autostrazi, drumuri expres sau nationale, care sa fi inclus cel putin un pod/pasaj/viaduct, in valoare cumulata de minimum 250 milioane de Lei (fara TVA), la nivelul a maxim 5 contracte.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 27 ianuarie 2021

CNAIR precizeaza ca incheierea contractului de achizitie publica este conditionata de obtinerea finantarii lucrarilor din fonduri de la bugetul de stat sau din fonduri europene nerambursabile.

Autoritatea Contractanta estimeaza ca va obtine finantarea necesara pentru constructia subsecţiunii 3C1 Suplacu de Barcău-Chiribiş in semestrul I al anului 2021.

 

CITEȘTE ȘI:

După Honda, și Jaguar Land Rover oprește producția în Marea Britanie

Guvernul aprobă instalarea a 22 km de panouri fonoabsorbante pe șosele

Proiectul NEXT-E. EON Energie a finalizat instalarea celor 19 staţii de încărcare

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

București - Giurgiu
Infrastructură

Două variante pentru punctul de plecare al drumului de mare viteză București – Giurgiu

Autostrada București – Alexandria (A6) cu profil prevăzut de 3 benzi pe...

Arad-Oradea
Infrastructură

7 oferte pentru construcţia primului lot al Drumului Expres Arad-Oradea

Şapte oferte au fost depuse pentru construcţia primului lot al Drumului Expres...

Pietroasele
Infrastructură

Autostrada A7, tronsonul Pietroasele – Buzău. Traficul de pe DN 2 va fi deviat pentru construcția pasajului

Constructorul tronsonului Pietroasele – Buzău, parte din Autostrada A7 Moldova, a început...

Curtea de Argeș - Pitești
Infrastructură

Autostrada Sibiu – Pitești. Lotul Curtea de Argeș – Pitești ar putea fi deschis în 2024

Circulația pe Lotul 5, Curtea de Argeș – Pitești, parte din Autostrada...