Prețul mediu al unei mașini second hand în Germania a urcat la 22.841 €

Prețul mediu al unei mașini second hand în Germania a urcat, în noiembrie 2021, la 22.841 de euro (cu TVA), în creștere cu 3.726 de euro (18%) față de luna similară a anul precedent, potrivit celui mai mare portal de profil, AutoScout24.
mașini second-hand

Pe segmentul mașinilor second hand de clasă medie a fost înregistrată cea mai mare creștere de preț, cu 14%. Autoturismele de clasă mică s-au scumpit cu 12%, cele compacte și din clasa medie superioară, cu 11%, cele din clasa de lux, cu 10%, iar SUV-urile și mașinile sport, cu 8%.

Potrivit datelor furnizate de AutoScout24, utilitarele ușoare și microbuzele second hand erau, în noiembrie, cu doar 2% mai scumpe.

Mașinile rulate cu vechimea de 10-20 de ani au înregistrat o creștere de preț 12%, cele cu vârsta de 5-10 ani, de 11%, iar cele mai noi, de 3-5 ani, s-au scumpit cu 10%.

În ceea ce privește tipurile de propulsie, prețul unei mașini second hand pe benzină a crescut, în medie, cu 20%, în cazul vehiculelor electrice, cu 8 – 9%, iar al hibridelor, cu doar 5%.

Un motiv pentru creșterea generală a prețurilor mașinilor rulate este, printre altele, lipsa ofertei, unde AutoScout indică o scădere de 11% în acest an.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Revizia 3 a Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț, predată incomplet

Un paradox: criza chipurilor ajută mașinile electrice. Analiză

 

Adaugati comentariu