Advertisement

Autostrada Târgu Mureș - Târgu Neamț
Home Infrastructură Revizia 3 a Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț, predată incomplet

Revizia 3 a Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț, predată incomplet

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAR) a anunțat că societatea Ingenieria Especializada Obra Civil E Industrial a înaintat Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț revizia 3, așa cum a fost stabilit în cadrul sedințelor săptămânale de progres, dar la o primă analiză, s-a constatat că lipsesc o serie de documentații, inclusiv cele pentru pentru obținerea Acordului de mediu.

„Marţi, 07.12.2021, Ingenieria Especializada Obra Civil E Industrial S.A. a înaintat Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ revizia 3, aşa cum a fost stabilit în cadrul şedinţelor săptămânale de progres. Documentaţia a fost predată pentru întreg obiectivul de investiţie. La o primă analiză, s-a constatat că lipsesc documentaţiile necesare pentru obţinerea Acordului de mediu (RIM, SEA, SEICA, PMM etc.), documentaţiile privind ocuparea terenurilor (Raportul de Evaluare al imobilelor afectate, identificarea proprietarilor şi a imobilelor deţinute de aceştia, precum şi lista proprietarilor şi imobilele afectate, semnate şi ştampilate de Primării), iar volumul Autorizaţii, Avize şi Acorduri este incomplet”, precizează CNAIR.

Potrivit instituției, în perioada următoare, documențatia va fi analizată de către Departamentele de specialitate din cadrul CNAIR în vederea verificării modului în care au fost implementate observațiile emise anterior și, de asemenea, dacă nivelul de calitate al documentației transmise corespunde cu cel solicitat prin Caietul de sarcini.

La începutul lunii septembrie, CNAIR mai ceruse companiei spaniole completarea Studiului de Fezabilitate, termenul de retransmitere fiind sfârșitul lunii octombrie.

De corectitudinea Studiului de Fezabilitate depinde obținerea finanțărilor europene nerambursabile. CNAIR vrea ca Acordului de mediu pentru secţiunile propuse a fi finanţate prin PNRR să fie obținut până în luna martie 2022, iar pentru sectorul montan, până în luna iulie 2022.

Pentru tronsonul Targu Mures – Targu Neamt, contractul de revizuire a Studiului de fezabilitate a fost semnat, pe 9 mai 2019, cu firma Ingineria Especializada Obra Civil Industrial.

Autostrada Tg. Mureș (Ungheni) – Tg. Neamț (Moțca), parte din Autostrada Unirii A8 are o lungime de 211 km, valoarea contractului de revizuire a Studiului de Fezabilitate fiind de 17,6 milioane de lei (fără TVA).

 

CITEȘTE ȘI:

Eurial Invest aniversează 30 de ani cu vânzări record și rebrandingul întregului grup auto

Se circulă în condiții de iarnă în anumite zone ale țării. Cod galben de ninsori

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Brașov - Bacău
Infrastructură

Contract semnat pentru finalizarea Studiului de Fezabilitatea al Autostrăzii Brașov – Bacău A13

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, vineri, cu...

Vâlcea
Infrastructură

Un pas înainte pentru modernizarea șoselei dintre Rm. Vâlcea și Autostrada Sibiu – Pitești

Executivul urmează să aprobe în ședința de vineri, prin Hotărâre de Guvern,...

Autostrada de Centură București
Infrastructură

Autostrada de Centură București. Sectorul dintre DN 4 și Autostrada A2 va fi deschis în iulie

Traficul rutier pe încă un sector din Autostrada de Centură București, între...

Podul peste Canal
Infrastructură

Cinci oferte pentru reparații capitale la Podul peste Canal de la Călărași, amplasat pe DN 3B

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a primit 5 oferte pentru...