Se circulă în condiții de iarnă în anumite zone ale țării. Cod galben de ninsori

Pentru perioada 7 decembrie, ora 06:00 – 8 decembrie, ora 18:00 a fost emis o atenționare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului în sudul și estul Transilvaniei, precum și în nordul și centrul Moldovei și zona de munte.
cod galben de ninsori

În regiunile aflate sub avertizarea de Cod galben de ninsori există posibilitatea depunerii unui strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. De asemenea, în zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

În acest context, Compania Națională de Administrare a Infrastructturii Rutiere (CNAIR) atrage atenția că în această perioadă, pe rețeaua rutieră apare frecvent fenomenul de ceață ce reduce semnificativ vizibilitatea. ”Facem apel la conducătorii auto ca în aceste condiții să circule cu atenție, să adapteze viteza la condițiile meteo existente, să evite frânările și schimbările de direcție bruște, să păstreze distanța corespunzătoare față de ceilalți participanți la trafic și să respecte restricțiile instituite pe rețeaua rutieră, acolo unde este cazul”, a transmis CNAIR.

Potrivit instituției, toate direcțiile regionale sunt mobilizate și intervin acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale.

 

CITEȘTE ȘI:

CORONAVIRUS. Regulile pentru intrarea în carantină în perioada 10 decembrie – 8 ianuarie

Marea Britanie solicită test Covid negativ la intrarea în țară, inclusiv pentru persoanele vaccinate

 

 

Adaugati comentariu