Advertisement

Poliţia de frontieră
Home Administrare flote Juridic Marea Britanie solicită test Covid negativ la intrarea în țară, inclusiv pentru persoanele vaccinate

Marea Britanie solicită test Covid negativ la intrarea în țară, inclusiv pentru persoanele vaccinate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că, începând de marţi, toate persoanele care călătoresc în Marea Britanie, inclusiv cele vaccinate, trebuie să prezinte rezultatul negativ pentru Covid al unui test RT-PCR sau rapid antigen, făcut cu cel mult 48 de ore înainte de sosire.

Sunt exceptaţi de la obligativitatea prezentării certificatului care atestă rezultatul negativ al unui test COVID-19 copiii în vârstă de până la 11 ani inclusiv.

Astfel, din 7 decembrie, ora 04:00 GMT (6:00, ora României), intrarea în Marea Britanie va fi permisă cu respectarea următoarelor condiţii:

– completarea, în prealabil (cu maximum 48 de ore înainte de sosire), a Formularului de Localizare (Passenger Locator Form);

– prezentarea, la intrarea pe teritoriul britanic, a unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test COVID-19 (tip PCR sau rapid antigen), efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie;

Suplimentar, la intrarea în Marea Britanie vor mai fi solicitate:

– pentru persoanele vaccinate: efectuarea unui test tip PCR în ziua a doua de la sosire şi autoizolarea la domiciliu până la primirea rezultatului testului. În cazul în care testul va fi pozitiv, persoana respectivă va trebui sa continue autoizolarea pentru o perioadă de 10 zile. În cazul unui rezultat negativ, se încheie perioada de izolare. În categoria persoanelor vaccinate sunt incluse persoanele cărora le-a fost administrată schema completă de vaccinare (două doze – pentru vaccinurile care prevăd administrarea a două doze – sau o singură doză pentru cele care prevăd administrarea unei singure doze – de exemplu Johnson/Janssen) şi în cazul cărora au trecut cel puţin 14 zile de la administrarea ultimei doze. Pentru persoanele cărora le-a fost administrată doza a treia (booster-ul) nu sunt reglementări speciale. Tipul de vaccin administrat trebuie să fie din lista celor recunoscute în Regatul Unit: Oxford/AstraZeneca, Pfizer BioNTech, Moderna, Johnson/Janssen, Sinovac-CoronaVac; Sinopharm Beijing; Covaxin.

– pentru persoanele nevaccinate: rezervarea şi achitarea, anterior sosirii, a efectuării a 2 teste COVID-19 tip PCR (pentru ziua a 2-a şi ziua a 8-a de la sosire) şi autoizolarea pentru o perioadă de 10 zile la adresa de domiciliu/adresa declarată la sosire.

MAE recomandă cetăţenilor români să se informeze anterior deplasării în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi să consulte paginile de internet ale autorităţilor cu privire la informaţiile despre regulile de sosire în Anglia – https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-country-during-coronavirus-covid-19; în Scoția – https://www.gov.scot/publications/coronavirus-covid-19-international-travel-quarantine/; în Țara Galilor – https://gov.wales/rules-international-travel-and-wales-coronavirus; în Irlanda de Nord – https://www.nidirect.gov.uk/articles/coronavirus-covid-19-travel-advice, precum și pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/node/51935 și a Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord: https://londra.mae.ro.

 

CITEȘTE ȘI:

Prim contact Mercedes-Benz Citan. Business cu stil

Lotul Târgu Mureş – Ungheni de pe Autostrada Transilvania a fost deschis circulaţiei

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

salariul minim european
Juridic

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind salariul minim european

Guvernul a aprobat, vineri, proiectul de lege privind salariul minim european, prin...

Afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...