vehiculelor comerciale
Home Administrare flote Flotele de vehicule comerciale au accelerat adoptarea de soluții digitale. Studiu

Flotele de vehicule comerciale au accelerat adoptarea de soluții digitale. Studiu

Potrivit unui studiu realizat de Webfleet Solutions în rândul managerilor de flote din Europa, 74% dintre parcurile de vehicule comerciale au accelerat adoptarea de soluții digitale de la începutul pandemiei de Covid-19.

Criza sanitară provocată de pandemie nu a avut doar consecințe semnificative asupra sănătății și economiilor, ci a afectat și întregul mod de lucru și, prin urmare, mobilitatea. Drept urmare, companiile au fost nevoite să regândească modul în care funcționează și să se adapteze rapid pentru a supraviețui, o parte dintre aceste schimbări incluzând și o nevoie crescută de digitalizare. Desigur, și managementul de flotă a făcut parte din noul mod de a lucra și, mai ales, de a se deplasa.

Pentru a înțelege mai bine cum a afectat pandemia flotele de vehicule comerciale, Webfleet Solutions a derulat un sondaj la nivel european, la care au participat 1.050 de factori de decizie din companii.

Potrivit studiului, marea majoritate a flotelor de vehicule comerciale din Europa (74%) au accelerat adoptarea de soluții digitale de la începutul pandemiei de Covid-19. Aproape toți managerii de flote digitalizate (97%) consideră că adoptarea acestor soluții le-a sprijinit afacerea în fața provocărilor pandemiei.

Cele mai multe flote digitalizate sunt în Olanda (85% din numărul total), urmată de Italia și Spania (77%). Marea Britanie (74%) se află pe locul 4, iar Franța (70%), pe locul 5.

Primele trei soluții digitale adoptate în perioada pandemiei sunt ​​semnătura electronică (57%), digitalizarea documentelor (53%) și aplicațiile mobile (52%).

Referitor la impactul Covid-19 asupra parcului de vehicule comerciale, 59% dintre managerii de flote semnalează costurile în creștere cu combustibilul, iar 58% indică stresul crescut al șoferului și volumul de muncă mai mare.

Astfel, principalul beneficiu observat în urma digitalizării serviciilor este creșterea satisfacției clienților (82%). Pe poziția a doua, managerii indică îmbunătățirea stării de bine a șoferului (74%), iar pe poziția a treia, reducerea costurilor operaționale (68%).

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că principalele motive pentru care flotele se digitalizează sunt îmbunătățirea eficienței (51%), urmată de siguranța șoferului prin contact fizic redus (48%) și, în final, îmbunătățirea standardelor de siguranță (41%).

 

CITEȘTE ȘI:

Prețul mediu al unei mașini second hand în Germania a urcat la 22.841 de euro

Guvernul va aproba astăzi prelungirea stării de alertă, dar și relaxarea unor restricții

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Fleet Management Conference
Administrare flote

O nouă ediție Fleet Management Conference!

Cel mai important eveniment unde se dezbat și analizează ultimele tendințe în...

Administrare floteFlotă verde

Eldrive România și JOY Retail Park dau în folosință stații de încărcare pentru mașini electrice

Eldrive România și JOY Retail Park au încheiat un parteneriat pentru instalarea...

Nedwash
Administrare flote

Întreţinere interior şi exterior – Nedwash Spalatorie Auto

Mândria și eleganța cu care Mercedes-Benz a devenit un nume de referință...

FLOTE AUTO
Administrare flote

A apărut revista FLOTE AUTO, iulie – august 2023

A apărut numărul 92 al revistei FLOTE AUTO, iulie – august 2023,...