Potrivit unui studiu realizat de Webfleet Solutions în rândul managerilor de flote din Europa, 74% dintre parcurile de vehicule comerciale au accelerat adoptarea de soluții digitale de la începutul pandemiei de Covid-19.
Criza sanitară provocată de pandemie nu a avut doar consecințe semnificative asupra sănătății și economiilor, ci a afectat și întregul mod de lucru și, prin urmare, mobilitatea. Drept urmare, companiile au fost nevoite să regândească modul în care funcționează și să se adapteze rapid pentru a supraviețui, o parte dintre aceste schimbări incluzând și o nevoie crescută de digitalizare. Desigur, și managementul de flotă a făcut parte din noul mod de a lucra și, mai ales, de a se deplasa.
Pentru a înțelege mai bine cum a afectat pandemia flotele de vehicule comerciale, Webfleet Solutions a derulat un sondaj la nivel european, la care au participat 1.050 de factori de decizie din companii.
Potrivit studiului, marea majoritate a flotelor de vehicule comerciale din Europa (74%) au accelerat adoptarea de soluții digitale de la începutul pandemiei de Covid-19. Aproape toți managerii de flote digitalizate (97%) consideră că adoptarea acestor soluții le-a sprijinit afacerea în fața provocărilor pandemiei.
Cele mai multe flote digitalizate sunt în Olanda (85% din numărul total), urmată de Italia și Spania (77%). Marea Britanie (74%) se află pe locul 4, iar Franța (70%), pe locul 5.
Primele trei soluții digitale adoptate în perioada pandemiei sunt semnătura electronică (57%), digitalizarea documentelor (53%) și aplicațiile mobile (52%).
Referitor la impactul Covid-19 asupra parcului de vehicule comerciale, 59% dintre managerii de flote semnalează costurile în creștere cu combustibilul, iar 58% indică stresul crescut al șoferului și volumul de muncă mai mare.
Astfel, principalul beneficiu observat în urma digitalizării serviciilor este creșterea satisfacției clienților (82%). Pe poziția a doua, managerii indică îmbunătățirea stării de bine a șoferului (74%), iar pe poziția a treia, reducerea costurilor operaționale (68%).
Prin urmare, nu este surprinzător faptul că principalele motive pentru care flotele se digitalizează sunt îmbunătățirea eficienței (51%), urmată de siguranța șoferului prin contact fizic redus (48%) și, în final, îmbunătățirea standardelor de siguranță (41%).
CITEȘTE ȘI:
Prețul mediu al unei mașini second hand în Germania a urcat la 22.841 de euro
Guvernul va aproba astăzi prelungirea stării de alertă, dar și relaxarea unor restricții
Comentați?