Advertisement

certificat de vaccinare
Home Transporturi Președintele Consiliului European: Nu este momentul pentru facilitarea călătoriilor cu ”pașapoarte” de vaccinare

Președintele Consiliului European: Nu este momentul pentru facilitarea călătoriilor cu ”pașapoarte” de vaccinare

Introducerea ”pașapoartelor” de vaccinare împotriva Covid-19 pentru facilitarea călătoriilor nu este oportună în acest moment, pentru că ar crea o frustrare enormă în Europa, consideră președintele Consiliului European, Charles Michel.

Într-un interviu acordat televiziunii publice olandeze, acesta a solicitat prudență cu privire la calendarul lansării acestor certificate.

Charles Michel a spus că un număr mare de persoane ar trebui să fie vaccinat înainte de adoptarea unui astfel de pașaport la nivelul UE.

El a menționat, de asemenea, că tema ”pașapoartelor” de vaccinare pentru călătorii este „sensibilă în multe țări europene, deoarece oamenii ar avea impresia că un asemnea certificat ar face ca vaccinarea să devină obligatorie”.

Într-o scrisoare adresată Comisiei Europene săptămâna trecută, premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a propus, pentru revitalizarea călătoriilor, un certificat de vaccinare Covid-19 la nivelul UE.

În încercarea de a salva sezonul turistic următor, el a sugerat să acorde liberă circulație celor care au fost deja vaccinați.

Deși Mitsotakis a respins ideea ca vaccinarea să devină obligatorie sau o condiție prealabilă pentru călătorii, sugestia sa a divizat deja liderii UE.

Președintele Klaus Iohannis, a declarat că nu susține ideea unui certificat pentru vaccinare care să faciliteze călătoriile, deoarece „va împărți populația Europei în două”.

„Nu consider că este o idee bună. Trebuie să existe un certificat de vaccinare, dar trebuie folosit pentru motive medicale nu pentru călători. Sunt date importante pentru medicul de familie sau pentru oricine dacă persoana ajunge la urgență. Însă, să folosim aceste certficate ca să împărțim populația Europei în două nu mi se pare un lucru bun”, a declarat Klaus Iohannis.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a numit, vineri, ideea certificatelor drept „necesitate medicală”, dar a avertizat cu privire la dificultatea luării unei decizii politice cu privire la privilegiile pe care ar trebui să le permită documentul.

Liderii UE ar trebui să continue această dezbatere la viitoarea lor videoconferință privind coordonarea unui răspuns la Covid-19, pe 21 ianuarie.

 

CITEȘTE ȘI:

Restricții de trafic la ieșirea din București prin sectorul 4. Încep lucrările la noua stație de metrou Berceni

CNAIR vizează modernizarea altor 17 poduri din 8 județe

Champs-Élysées va fi înjumătățit pentru circulația mașinilor, în favoarea traficului pietonal

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...

taximetrie
Transporturi

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 6,5 % în primele 2 luni din 2024

În primele două luni din 2024, cifra de afaceri din serviciile de...