Restricții de trafic la ieșirea din București prin sectorul 4. Încep lucrările la noua stație de metrou Berceni

De luni, 18 ianuarie, traficul va fi restricționat in sectorul 4, la ieșirea din București, ca urmare a demarării lucrărilor de construcție a noii stații de metrou Berceni, a anunțat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.
metrou Berceni

”Trebuie să vă anunţ că de mâine, odată cu demararea acestor lucrări, traficul în zonă va fi restricţionat pentru o perioadă de timp, pe o porţiune de 500 de metri, pe sensul de ieşire din Bucureşti. Conducem calm, cu atenţie şi fără să ne enervăm. Cel mai important lucru este să ajungem în siguranţă acasă, la locul de muncă sau acolo unde avem treabă”, a menționat primarul.

Lucrările pentru noua stație de metrou Berceni au ca termen de finalizare 22 de luni.

Noua staţie de metrou va fi construită între staţia Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 de metrou şi Şoseaua de Centură. Cu o suprafaţă desfăşurată de 15.100 mp, staţia va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter şi două etaje.

Lungimea noului traseu, care va avea o cale dublă de rulare (două linii distincte, faţă de o singură linie, cum este în momentul de faţă) va avea 1,6 kilometri, precum şi şase zone de acces pietonal, din care două vor fi situate pe partea opusă a Şoselei Berceni, fiind asigurată legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

De asemenea, din cele două iesiri, se va face legatura directă cu parcarea de tip park &ride, care va fi amenajată în imediata apropiere. Mai mult, fiind o staţie supraterană, proiectul prevede inclusiv instalaţie de degivrare a căii de rulare, care să permită exploatarea în condiţii de siguranţă pe timp de iarnă.

Conform statisticilor, magistrala 2 de metrou reprezintă 25% din totalul liniilor Metrorex şi suportă zilnic 50% din fluxul de trafic al întregii reţele de transport subteran din Capitală.

 

CITEȘTE ȘI:

CNAIR vizează modernizarea altor 17 poduri din 8 județe

Champs-Élysées va fi înjumătățit pentru circulația mașinilor, în favoarea traficului pietonal

Cătălin Drulă scoate ”din sertare” Autostrada Braşov – Făgăraş? O făcuse deja Lucian Bode

 

 

 

Adaugati comentariu