Champs-Élysées va fi înjumătățit pentru circulația mașinilor, în favoarea traficului pietonal

Champs-Élysées, faimosul bulevard parizian cu 8 benzi de circulație, va fi transformat complet, spațiul destinat traficului rutier urmând să fie redus la jumătate, trotuarele vor fi lărgite pentru a încuraja plimbările, iar zeci de copaci vor fi plantați pentru îmbunătățirea calității aerului.
champs elysees

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a dat ”undă verde” planurilor ambițioase de a transforma o parte din Champs-Élysées într-un spațiu pietonal.

Bulevardul mărginit de copaci este numit de mulți „la plus belle avenue du monde” (cea mai frumoasă stradă din lume), însă pentru parizieni realitatea este cu totul alta: miile de mașini care circulă în fiecare oră provoacă poluare și zgomot, iar sensul giratoriu de la Arcul de Triumf este definiția haosului în trafic.

Recent, Comitetul Champs-Élysées, o organizație non-profit înființată în 1916, a făcut publice planurile de a întineri bulevardul lung de aproape 2 km, prin reducerea la jumătate a spațiului dedicat traficului, prin lărgirea trotuarelor pentru a încuraja mai mulți parizieni să facă o plimbare pe cea mai faimoasă stradă a orașului lor și prin realizarea unor „tuneluri de copaci”, în încercarea de a îmbunătăți calitatea aerului. Există chiar planuri de a transforma Place Charles de Gaulle (unde se află Arcul de Triumf) într-un patinoar.

Potrivit The Guardian, arhitectul din spatele noilor planuri de dezvoltare, Philippe Chiambaretta, susține că 72% din cei 100.000 de oameni care circulă pe bulevard în fiecare zi sunt turiști.

 

CITEȘTE ȘI:

Cătălin Drulă scoate ”din sertare” Autostrada Braşov – Făgăraş? O făcuse deja Lucian Bode

Intrarea in Irlanda, condiționată de prezentarea unui test negativ Covid

Ford oprește temporar producția modelului Focus în Germania

 

 

 

Adaugati comentariu