Afacerile din transporturi, în scădere cu 2,8% în primele 11 luni din 2020

Afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, au crescut cu 3,4% în primele 11 luni din 2020 faţă de perioada similară din anul anterior, însă în activităţile de transporturi, cifra de afaceri s-a diminuat cu 2,8%, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
transporturi

Astfel, în perioada ianuarie – noiembrie 2020 , comparativ cu perioada similară din anul precedent, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 3,4%, datorită creşterilor înregistrate în activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+23,3%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+4,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+2,6%) şi activitǎţile de comunicaţii (+1,2%).

În perioada ianuarie – noiembrie 2020, activităţile de transporturi au înregistrat o scădere de 2,8%.

În primele 11 luni 2020, comparativ cu intervalul similar din 2019, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 3,3%.

Noiembrie 2020 vs. octombrie 2020

Conform INS, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 0,2%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+8,8%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+0,7%).
Scăderi au înregistrat activităţile de transporturi (-0,2%), activităţile de comunicaţii (-1,3%) şi activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-0,4%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 2,3%.

Noiembrie 2020 vs noiembrie 2019

Afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna noiembrie 2020,
comparativ cu luna noiembrie 2019, în termeni nominali, au crescut pe ansamblu cu 7,6%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+20,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+13,3%), activităţile de transporturi (+7,4%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+6,8%). Activităţile de comunicaţii au scăzut cu 3,2%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna noiembrie 2019, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 9,2%.

Cifra de afaceri reprezinta veniturile totale inregistrate de catre o companie in perioada de referinta, provenite atât din activitatea principala, cât şi din activitatile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

CITEȘTE ȘI:

Președintele Consiliului European: Nu este momentul pentru facilitarea călătoriilor cu ”pașapoarte” de vaccinare

Rute alternative pentru evitarea aglomerării de pe Valea Prahovei

Restricții de trafic la ieșirea din București prin sectorul 4. Încep lucrările la noua stație de metrou Berceni

 

 

 

Adaugati comentariu