Preluarea Gothaer de către Allianz-Ţiriac Asigurări, autorizată

Consiliul Concurenţei a anunţat luni că a autorizat tranzacţia prin care Allianz-Ţiriac Asigurări, din grupul Allianz, preia Gothaer Asigurări Reasigurări.
Allianz-Ţiriac

Decizia de autorizare va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă.

„În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, arată autoritatea de concurenţă.

Allianz-Ţiriac face parte din grupul Allianz, activează pe piața locală de peste 25 de ani şi oferă o gamă largă de produse de asigurări de viaţă şi asigurări generale, incluzând, printre altele, segmentele de viaţă şi sănătate, autovehicule, proprietăţi şi călătorie. Compania a subscris în primele 9 luni din 2020 prime în valoare de peste un miliard de lei, în scădere cu 2,5% față de aceeași perioadă a anului trecut. Diminuarea a fost determinată exclusiv de vânzările mai mici de asigurări auto și de calatorie, o tendință naturală având în vedere impactul noului coronavirus asupra pieței auto și a turismului.

Cu 4,5 miliarde de euro prime brute subscrise si 4,1 milioane de clienti, Grupul Gothaer este una dintre cele mai mari companii mutuale de asigurari din Germania. Compania ofera asigurări de viață, sănătate și asigurări generale.

 

CITEȘTE ȘI:

Podul suspendat de la Brăila intră într-o nouă etapă. Se pregătește instalarea cablurilor

Peste jumătate dintre angajați și-ar da demisia dacă nu li se oferă flexibilitate după pandemie

Bloomberg: Până în 2027, mașinile electrice vor fi mai ieftine decât cele pe benzină și motorină

 

 

 

Adaugati comentariu