Poduri rutiere noi peste Prut la Stanca, Bumbata și Fălciu

Trei noi poduri rutiere peste Prut vor fi construite în punctele de trecere a frontierei cu Republica Moldova la Stanca-Costești, Bumbata-Leova și Fălciu-Leca, fiind deja transmise spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) documentațiile de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate, a anunțat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.poduri

”După cum bine știți, colaborarea dintre România și Moldova este una productivă, în care s-a stabilit un plan comun de acțiuni care vizează creșterea capacității de transport între cele două țări. Încă de anul trecut, am demarat procedurile și pentru construcția a unor noi poduri rutiere peste Prut”, a arătat secretarul de stat.

În cadrul celor trei obiective de investiții, se vor implementa cel puțin următorii indicatori tehnico-economici:
– pod rutier nou
– drum de legătură la infrastructura existentă
– punct control frontieră

Drumurile de legătură vor asigura conectivitatea atât cu infrastructura rutieră existentă, cât și cu celelalte proiecte de infrastructură majoră din România, aflate în diferite stadii de implementare, precum Autostrada Unirii A8 Târgu Neamț – Iași – Ungheni, parte a Coridorului TEN-T Core (Central) și Drumurile de mare viteză Tișița-Albița, Buzău-Brăila, Brăila-Focșani, Suceava-Botoșani, dar și DX Brăila-Galați.

Durata celor 3 contracte este de 6 luni pentru fiecare proiect.

”De aici, de la București, continuîm procedurile și am mai făcut un pas înainte în trecerea de la Podul de flori la poduri de piatră peste Prut”, a conchis Ionel Scrișteanu.

România și Republica Moldova intenționează să reabiliteze și trecerile peste Prut de la vămile Oancea-Cahul, Albița-Leușeni și Sculeni-Sculeni. Potrivit unor proiecte de Acord dintre România și Republica Moldova, podul peste Prut de la Albița-Leușeni va fi reconstruit, iar cele de la Oancea-Cahul și Sculeni-Sculeni vor fi reabilitate.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Trei autostrăzi vor fi lărgite la 3 benzi pe sens. A1 București – Pitești va fi extinsă integral

Primăria Capitalei va reconfigura intersecțiile Șos. Colentina – Șos. Fundeni și Piața Libertății

 

 

 

Adaugati comentariu