Podul Constanţa intră în reabilitare. Circulaţia auto, pe o singură bandă

Luni, 15 iulie, încep lucrările de reparaţii şi consolidare la Podul Constanţa, care se vor desfăşura doar în cursul nopţii, în intervalul orar 22:00 - 5:00.
podul Constanţa

Potrivit CFR SA, lucrările vor demara la culeea de pe partea dreaptă pe sensul de intrare în pasaj dinspre Centru spre Bucureştii Noi şi vor fi executate, în etape succesive, în intervalul orar 22:00 – 5:00, fără închiderea totală a circulaţiei autovehiculelor pe Calea Griviţei, în permanenţă fiind deschisă o bandă cu lăţimea de minimum 2,5 metri, pe sensul unde se desfăşoară lucrările.

„Menţionăm faptul că, şi în etapa în care lucrarea va implica restricţii pe ambele sensuri ale liniei de tramvai, circulaţia autovehiculelor se va desfăşura în continuare tot pe câte o bandă de circulaţie, cu lăţimea de minimum 2,5 metri, pe fiecare sens”, spun reprezentanţii CFR.

Deoarece acest pod feroviar reprezintă un obiectiv de utilitate publică având o importanţă deosebită atât pentru traficul feroviar, cât şi pentru cel rutier, compania anunţă că a analizat şi a stabilit împreună cu constructorul şi cu autorităţile locale abilitate un program de lucrări astfel încât, în perioada execuţiei, să nu intervină modificări majore de trafic în circulaţia rutieră.

CFR recomandă şoferilor să circule cu prudenţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri, aceste măsuri având drept scop menţinerea condiţiilor optime şi de siguranţă în traficul rutier, în perioada de desfăşurare a lucrărilor.

Firma care va executa lucrările este Infra Systemproiect SRL.

Valoarea contractului este de 3,491 milioane de lei, fără TVA, iar durata este de opt luni, proiectare şi execuţie lucrări.

 

CITEŞTE ŞI:

Instalarea staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice, prelungită

Cerere de finanţare pentru lărgirea la 4 benzi a DN 7 Bâldana-Titu

Trafic cu maşini Tesla ca în filmele gen „Stan şi Bran”

 

Adaugati comentariu