Instalarea staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice, prelungită

Sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare în cadrul Programului pentru instalarea staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ se prelungeşte până la data de 11 octombrie 2019.
reîncărcare

Potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), obiectivul programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică, iar solicitanţii eligibili sunt unităţile administrativ-teritoriale reşedinţe de judeţ şi Municipiul Bucureşti, suma alocată sesiunii de finanţare fiind de 92 milioane lei.

Finanţarea se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile şi în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant. În acelaşi timp, sumele maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant sunt stabilite în funcţie de numărul de locuitori, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, acestea fiind publicate pe site-ul AFM.

Suma maximă finanţată de AFM pentru instalarea unei staţii de reîncărcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezintă 90% din totalitatea cheltuielilor eligibile.

Guvernul a aprobat, în şedinţa din data de 12 iunie, un buget de 250 de milioane de lei pentru o schemă de ajutor de stat pentru construcţia, pe autostrăzi, drumuri naţionale şi europene, a instalaţiilor de alimentare pentru autovehicule electrice, din care 92 de milioane de lei pentru acest an.

Schema se adresează unui număr de 600 potenţiali beneficiari, cu un număr mediu anual de 86 de beneficiari.

Beneficiarii măsurii de finanţare sunt operatorii economici, ce activează în toate sectoarele/domeniile de activitate.

În ceea ce priveşte durata schemei de ajutor de stat, aceasta va fi aplicată până la 31 decembrie 2025, perioadă în care pot fi selectaţi beneficiarii şi în care se pot semna contractele de finanţare nerambursabilă, plăţile în cadrul contractelor semnate urmând a se efectua până la 31 decembrie 2027.

Fiecare instalaţie va avea două puncte de încărcare, cu o putere de peste 50 kw/punct.

Infrastructura de alimentare a autovehiculelor cu energie electrică se va amplasa pe autostrăzi, drumuri naţionale şi europene, la o distanţă de circa 100 km una de cealaltă.

Această schemă de ajutor de stat va fi administrată de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), iar aprobarea Ghidului de finanţare a programului se face prin Ordin al şefului autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului.

 

CITEŞTE ŞI:

CNAIR va reface Podul Crasna, o cale de acces către Vama Albiţa

Administraţia Fondului pentru Mediu: 284 de companii îşi înnoiesc flotele prin Rabla

Cerere de finanţare pentru lărgirea la 4 benzi a DN 7 Bâldana-Titu

 

Adaugati comentariu