Piaţa de leasing operaţional şi-a menţinut creşterea în 2016

Piaţa de leasing operaţional a încheiat 2016 depăşind nivelul de 60.000 de unităţi în administrare, în linie cu estimările de la începutul anului şi în creştere cu 8% faţă de finalul lui 2015. Totodată, ponderea serviciului complet (full service) din portofoliul firmelor de leasing a crescut cu peste 7%.
flote-masini-floteauto

În perioada ianuarie-decembrie, au fost înmatriculate aproape 14.400 de autovehicule de către companiile de leasing operaţional, adică 13,3% din totalul înmatriculărilor noi, de aproximativ 108.000 de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare.

În urma unui an caracterizat de creşterea competitivităţii jucătorilor de profil, piaţa de leasing operaţional şi-a continuat dezvoltarea, apropiindu-se, în pofida unui ritm de creştere mai mic decât în anii anteriori, de un nou prag – cel de 60.000 de autovehicule în administrare. De asemenea, ca o dovadă a creşterii înţelegerii conceptului si beneficiilor leasingului operaţional, în 2016 ponderea serviciului complet (full service) din portofoliul firmelor de leasing a crescut cu peste 7%”, au arătat reprezentanţii Asociaţiei Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO).

Conform datelor centralizate de ASLO, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility şi BCR Fleet Management.

Membrii asociaţiei reprezintă peste 98% din total piaţă. Structura portofoliului (la nivel de asociaţie) este alcătuită din servicii complete de leasing operaţional (finanţare şi management de flote) cu o cotă de 75%, urmate de management de flote 17%, restul reprezentând leasing operaţional fără servicii de administrare.

 

Adaugati comentariu