Peugeot: Nu am păcălit niciodată consumatorii în privinţa vehiculelor diesel

PSA Peugeot Citroen, al doilea producător auto din Europa, a anunţat că nu a păcălit niciodată consumatorii în privinţa vehiculelor sale diesel, făcând aluzie la scandalul emisiilor cu care se confruntă rivala Volkswagen.peugeot-vehicule-diesel-floteauto

Peugeot a promis noi măsuri pentru ca nivelul emisiilor la vehiculele sale să fie mai redus şi a anunţat că va publica în curând datele privind consumul real de combustibil la modelele companiei, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Producătorul auto francez susţine că nu a echipat niciodată vehiculele cu acel soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu acel soft.

În trimestrul trei din 2015, livrările PSA Peugeot Citroen au scăzut cu 17% în China şi sud-estul Asiei, cu 23% în America Latină şi au crescut cu 6,1% în Europa.

Peugeot se bazează pe vehiculele cu motoare diesel, în special în Europa. Acest tip de motor a reprezentat aproximativ 60% din vânzările sale europene în primul semestru din acest an şi 42% pe plan global.

Veniturile PSA Peugeot Citroen au crescut cu 3,2% în trimestrul trei din acest an, la 12,4 miliarde de euro (13,7 miliarde de dolari) datorită majorării livrărilor în Europa. Pe plan global, vânzările companiei au scăzut cu 4,3%, parţial din cauza încetinirii pieţei chineze.

PSA Peugeot Citroen a revizuit în creştere estimările privind avansul pieţei auto europene în acest an, de la 6% la 8%.

În mai 2014, grupul chinez Dongfeng a achiziţionat o participaţie de 14% în Peugeot pentru a ajuta la redresarea companiei franceze.

Peugeot vinde acum mai multe vehicule în China decât în Franţa şi împreună cu Dongfeng vrea să comercializeze anual 1,5 milioane de vehicule pe piaţa chineză până în 2020.

 

 

Adaugati comentariu