Banca Mondială: Aproximativ 40% dintre drumurile din ţară sunt destul de proaste

România are nevoie de autostrăzi şi reţele de transport, în condiţiile în care, la ora actuală, aproximativ 40% dintre drumurile din ţară sunt destul de proaste, a afirmat Ismail Radwan, specialist în cadrul Băncii Mondiale. Potrivit acestuia, construcţia infrastructurii de transport costă 16 miliarde de euro, de patru ori mai mult decât fondurile disponibile.infrastructura-rutiera-banca-mondiala-floteauto

„Pe partea de guvernanta corporatista, în sectorul transporturilor sunt foarte multe lucruri ce trebuie facute. România are nevoie de autostrazi si retele de transport. S-a calculat ca acestea vor costa 16 miliarde de euro, iar noi am primit numai 4 miliarde de euro de la Comisia Europeana pentru perioada urmatoare. Cred ca trebuie cheltuiti acesti bani, mai ales ca sunt gratis. Reabilitarea drumurilor trebuie revizuita, pentru ca aproximativ 40% dintre drumurile din România sunt destul de proaste (…) Daca în anul 1990, autostrazile reprezentau doua treimi din capacitatea de transport, acum acestea reprezinta doar o treime”, a menţionat Ismail Radwan, prezent la Forumul Investitorilor Străini.

Oficialul Bancii Mondiale a adaugat ca România trebuie sa aduca îmbunatatiri climatului economic, în special mediului de afaceri, infrastructurii si bunei guvernantei.

„Climatul economic poate fi îmbunatatit în trei sectoare: mediul de afaceri, infrastructura si buna guvernanta. România continua sa fie în urma Bulgariei si Poloniei. În România îti trebuie 200 de zile sa ai curent electric pentru o noua casa, la fel astepti si pentru o autorizatie de constructie. IMM-urile se plâng cel mai mult de acest lucru. Legea insolventei si reducerea TVA începând din 2016 sunt câstiguri foarte mari si trebuie sa ne axam asupra lor”, a punctat Ismail Radwan.

 

 

Adaugati comentariu