Peugeot e-Rifter, MPV electric cu până la 7 locuri

Peugeot își continuă ofensiva de electrificare în segmentul vehiculelor de pasageri: modelul RIFTER este disponibil acum și în versiunea 100% electrică e-RIFTER.
PEUGEOT_e-RIFTER

Noul Peugeot e-Rifter vine cu o autonomie de până la 280 km WLTP și două versiuni de lungime (Standard și Lung). Modelul poate fi configurat cu 7 locuri, iar în versiunea cu 5 locuri are un portbagaj de 1050 de litri.

Bazat pe platforma modulară EMP 2 (Efficient Modular Platform), Peugeot e-Rifter oferă un motor electric cu o putere maximă de 100 kW și un cuplu maxim de 260 Nm disponibil încă de la pornire. Sistemul de propulsie electrică este similar cu cel utilizat de noul Peugeot e-Traveller, fiind însă modificată cutia de viteze pentru a răspunde constrângerilor legate de capacitatea de încărcare. În modul Power, e-Rifter sprintează de la 0 la 100 km/h în 11,2 secunde, iar viteza maximă este de 130 km/h.

Cele 2 versiuni (Standard și Lung) echipate cu baterie litiu-ion (18 module) de 50 kWh asigură o autonomie de până la 280 km (WLTP). Conectată la circuitul de transfer de căldură al habitaclului, reglarea termică a bateriei permite reîncărcarea rapidă (până la 100 kW), o autonomie optimizată și o durată de viață sporită.

Sunt disponibile două tipuri de încărcătoare de bord: un încărcător monofazat de 7,4 kW (dotare standard) și un încărcător trifazat de 11 kW (opțional). Soclul de încărcare aflat pe aripa stângă spate permite încărcarea la o priză standard, o priză de mare putere, un Wall Box sau chiar la o stație de încărcare rapidă.

Modurile de încărcare sunt flexibile și adaptate la fiecare situație zilnică. Sunt posibile mai multe tipuri de încărcare, la domiciliu, la locul de muncă sau la stațiile publice de încărcare:

  • De la o priză de mare putere (16 A), pentru o încărcare completă în 15 ore,
  • De la un Wall Box de 7,4 kW: încărcare completă în 7,5 ore cu încărcătorul de bord monofazat (7,4 kW),
  • De la un Wall Box de 11 kW: încărcare completă în 5 ore cu încărcătorul trifazat (11 kW),
  • De la o stație de încărcare rapidă: reglarea temperaturii bateriei permite utilizarea stațiilor de încărcare de 100 kW și încărcarea a 80% din baterie în 30 de minute.

Adaugati comentariu