Advertisement

Peugeot e-Expert floteauto.ro
Home Piaţa auto Flotă verde Peugeot e-Expert: 100% electric, până la 330 km autonomie

Peugeot e-Expert: 100% electric, până la 330 km autonomie

Noul Peugeot e-Expert 100% electric vine cu caracteristici de top: două baterii de capacități diferite, la alegere, cu până la 330 km autonomie, trei variante de lungime și volum de încărcare identic cu cel al versiunilor tradiționale.

A treia generație a modelului Peugeot Expert a văzut lumina zilei în 2016, iar de atunci, mai bine de 195.000 de unități au fost comercializate. Evoluția ascendentă a vânzărilor a permis modelului francez să-și crească progresiv cota de piață, într-un segment care comercializează anual peste 750.000 unități.

Nou-apăruta versiune 100% electrică poate fi comandată, la fel ca și sora de platformă Opel Vivaro-e, cu două baterii Li-ion de capacități diferite, la alegere. Bateria mică, de 50 kWh, asigură o autonomie WLTP de până la 230 km și va fi disponibilă pe caroseriile Compact, Standard și Lung. Bateria mare, compatibilă doar cu versiunile Standard și Lung, are o capacitate de 75 kWh și permite o autonomie WLTP de până la 330 km. Autonomiile sunt arhi-suficiente, ținând cont că aproape 80% dintre rutele LCV-urilor sunt mai scurte de 200 km pe zi.

Peugeot e-Expert floteauto.ro

Timpul de încărcare 0-80% a bateriilor este de 30 minute pentru bateria de 50 kWh (respectiv 45 minute pentru bateria de 75 kWh) la sursele de curent continuu de 100 kW. Peugeot oferă opțional un wallbox. Pachetul de acumulatori este garantat pentru 8 ani sau 160.000 km, timp în care capacitatea sa nu ar trebui să scadă sub 70%.

Peugeot e-Expert – performanțe dinamice

Indiferent de bateria aleasă, motorul dezvoltă 136 CP și 260 Nm și permite o accelerare 0-100 km/h în 13,1 secunde și o repriză 80-120 km/h în 12,1 secunde. Viteza maximă este limitată la 130 km/h, iar parcurgerea kilometrului cu start de pe loc durează 35,8 secunde.

Peugeot e-Expert floteauto.ro

Șoferul are la dispoziție trei programe de rulare: Eco (82 CP, 190 Nm) pentru maximizarea autonomiei, Normal (109 CP, 210 Nm) și Sport (136 CP, 260 Nm), care poate fi cuplat și când se transportă greutăți mari. De asemenea, poate să aleagă recuperarea puternică a energiei (modul B), fapt care permite conducerea folosind mai puțin pedala de frână.

Peugeot e-Expert floteauto.ro

Cele mai importante modificări sunt în cabină, unde turometrul a fost înlocuit cu un indicator analogic ce indică eficiența stilului de conducere, zona schimbătorului de viteze găzduiește acum butoanele ”e-Toggle”, iar ecranele au primit grafică specifică modelelor electrice.

Bateriile sunt localizate sub podea, de aceea spațiul de încărcare a rămas identic cu cel al versiunilor convenționale. Sarcina utilă este de până la 1.275 kg, în funcție de versiune, iar masa remorcabilă este de 1.000 kg.

Îl așteptăm pe piața din România în a doua jumătate a anului curent.

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

TCO
Flotă verde

Unde a ajuns România pe drumul către mobilitatea electrică? TCO mașini electrice vs TCO mașini termice

Costul total de deținere (TCO) al unei mașini electrice în România, de...

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Leaseurope către UE: ”Nu forțați electrificarea flotelor corporative. Stimulați-o!”

În loc să forțeze companiile să-și electrifice complet flotele de vehicule, UE...