Peste 650.000 de angajaţi şi profesionişti au primit fonduri alocate pentru şomaj tehnic

În perioada 16-31 martie, peste 600.000 de angajaţi şi alţi 50.000 de profesionişti, persoane care lucrează prin PFA, prin întreprinderi familiale sau prin contracte de drepturi de autor, au fost sprijiniţi prin şomaj tehnic, a anunţat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.
capital de lucru

Ea a precizat că se bucură pentru fiecare om care a reuşit după o perioadă de câteva săptămâni de aşteptare să primească în mod concret acest sprijin ca să poată să depăşească “puţin mai uşor perioada de criză prin care trecem”.

„Imediat ce s-a făcut rectificarea bugetară, fără de care nu s-au putu opera plăţile, toate cererile care fuseseră prelucrate de ANOFM şi ANPIS au fost finalizate şi plata s-a făcut chiar în cursul zilei de astăzi (24 aprilie, n.red.), banii prevăzuţi prin rectificarea bugetară au intrat în conturile ANOFM şi ANPIS. Îmi pare rău că nu s-a putut mai devreme. Este o situaţie cu caracter excepţional, urmând ca la începutul lunii mai pentru cererile depuse în luna aprilie să vedeţi o îmbunătăţire”, a afirmat ministrul Muncii.

Aceasta a adăugat că în cursul zilei de vineri se vor plăti aproximativ 90% din fondurile alocate pentru şomaj tehnic, urmând ca luni să fie achitat restul.

Cele mai afectate industrii de şomaj tehnic sunt cea prelucrătoare şi domeniul HoReCa, iar cele mai multe cereri au fost depuse în Bucureşti şi în judeţele Cluj Iaşi, Braşov, Hunedoara şi Prahova.

 

CITEŞTE ŞI:

Mazda a brevetat un super-hibrid

Statistica drumurilor, o ruşine naţională. Doar 866 km de autostrăzi

Vânzările de autoturisme şi utilitare uşoare, în scădere cu 22% în 2020

Adaugati comentariu