asigurare de călătorie
Home Administrare flote Asigurări Peste 60% dintre români vor să plece în vacanţă cu asigurare de călătorie

Peste 60% dintre români vor să plece în vacanţă cu asigurare de călătorie

Peste 60% dintre români intenţionează să plece anul acesta în vacanţă, iar 68% dintre aceştia au intenţia de a încheia şi o asigurare de călătorie, conform celei mai noi ediţii a Barometrului UNSAR-IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România.

Interesul acestora este, în principal, de a fi asiguraţi pentru riscuri precum îmbolnăvire/accident produs în afara ţării (19%), riscul de anulare a călătoriei (12%) şi riscul de îmbolnăvire/accident pe teritoriul României (5%), precizează Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

Interesul arătat faţă de acoperirea acestor riscuri este confirmat şi de nivelul despăgubirilor achitate de către companiile de asigurări membre UNSAR. Anul trecut, nivelul despăgubirilor plătite a fost de peste 17,6 milioane lei (aproximativ 3,6 milioane euro), fără a lua în calcul şi nivelul rezervelor de daună alocate în baza asigurărilor de călătorie, care pot fi semnificative ca valori, rezultă dintr-o analiză realizată la nivelul asociaţiei.

Din totalul despăgubirilor, peste 90% (16,1 milioane lei) au reprezentat cheltuieli medicale de urgenţă pentru restabilirea stării de sănătate a asiguraţilor. În această categorie intră riscuri de bază precum consultaţii şi tratamente medicale, intervenţii chirurgicale în caz de urgenţă, spitalizare ca urmare a unei îmbolnăviri/accident, intervenţii stomatologice, accidente ca urmare a practicării unor sporturi de sezon, infectare cu COVID-19, servicii de ambulanţă, servicii de repatriere medicală (în cazul în care asiguratul nu poate beneficia de servicii medicale adecvate în zona în care se află) sau chiar repatriere în caz de deces etc.

Diferenţa, de peste 1,5 milioane lei, a fost acordată pentru acoperirea unor riscuri precum anularea călătoriei din motive neimputabile persoanei asigurate (asigurarea storno, care poate acoperi contravaloarea pachetului turistic în cazul unor situaţii menţionate în condiţiile poliţelor de asigurare, care pot conduce la imposibilitatea de a mai pleca în călătorie), pierdere / întârziere / furt bagaje, întreruperea / extinderea călătoriei, servicii de asistenţă rutieră, pierdere documente, răspundere civilă legală etc.

„Aceste cifre ne arată importanţa încheierii unei asigurări de călătorie, care poate oferi un sprijin important turiştilor în cazul apariţiei unor cheltuieli neplanificate. Aceste poliţe pot fi încheiate indiferent dacă vorbim de călătorii în străinătate sau pe teritoriul României. Tot ceea ce avem de făcut este să ne informăm cu privire la cea mai bună soluţie de asigurare, care să răspundă specificului călătoriei noastre”, a precizat Adrian Marin, preşedinte UNSAR.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti a fost deschis circulaţiei

CE propune extinderea a 4 coridoare europene de transport pe teritoriul Ucrainei și Moldovei

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

creditorii de asigurări
Asigurări

FGA a făcut plăți de 1,86 mld. lei pentru creditorii de asigurări ai City Insurance și Euroins

Fondul de Garanatare a Asiguraților (FGA) a instrumentat un număr de 193.067...

Asigurări

Cum să economisești bani la achiziționarea unei polițe RCA

Piața asigurărilor auto din România a fost martora unei creșteri notabile a...

RCA
Asigurări

Ce cred românii despre factorii care influențează costul polițelor RCA

Aproape 7 din 10 șoferi români sunt conștienți că numărul accidentelor rutiere...

decontare directă
Asigurări

Numărul clauzelor de decontare directă aflate în vigoare a crescut cu peste 40% în 2023

La finalul anului trecut erau în vigoare un număr de 472.243 clauze...