Peste 4.000 de companii înscrise în IMM Invest au primit deja credite

Peste 4.000 de companii beneficiază deja de programul IMM Invest şi se estimează că până la începutul săptămânii viitoare numărul acestora să crească la 10.000 de companii, a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.IMM Leasing

”IMM Invest a ajuns la 4.000 de companii care au primit bani. Vorbim deja de un plafon care se duce spre 4 miliarde. Deja începe să se accelereze şi estimez că la începutul săptămânii viitoare vom avea 10.000 de companii. Ca o comparaţie, anul trecut erau, în România, 25.000 de IMM care aveau credite”, a menţionat Florin Cîţu.

Acesta susţine că, în total, 40.000 de companii se vor înscrie în programul Guvernului de sprijin pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, IMM Invest.

”Prin acest program estimăm că 40.000 de companii vor avea acces la credite”, a declarat Cîţu.

Guvernul a eliminat două condiţionalităţi din programul IMM Invest, astfel că firmele care aplică pentru creditele garantate de stat nu vor mai depune declaraţii pe proprie răspundere prin care să ateste că au fost afectate de Covid 19, iar băncile nu vor mai institui, drept garanții, ipotecă mobiliară asupra universalităţii bunurilor companiilor beneficiare.

Înscrierile online se desfăşoară în sesiune continuă, până la sfârşitul anului 2020 şi până la epuizarea plafonului alocat de 15 miliarde de lei.

Principiul de aprobare a finanţărilor nu este primul venit – primul servit, iar platforma www.imminvest.ro este un registru unic electronic prin care se analizează doar dacă aplicantul este eligibil şi are statul de IMM.

 

CITEȘTE ȘI:

Trafic de coşmar pe Autostrada Bucureşti – Constanţa în următorii ani. Află motivul

7 noi măsuri de relaxare după 15 iunie. Precizările premierului Orban

În România, cea mai ridicată rată a mortalităţii pe șosele din Europa – 96/milion

 

Adaugati comentariu