Peste 340 de noi vehicule pentru companii

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în programele Rabla şi Rabla Plus, ca urmare a aprobării dosarelor de finanţare în şedinţa Comitetului de Avizare din data de 23 noiembrie 2018.
ASLO

În această etapă, pentru Programul Rabla au fost acceptate 196 dosare pentru 279 autovehicule şi o contestaţie pentru un autovehicul.

Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 30 dosare pentru 66 autovehicule (5 electrice hibride şi 61 pur electrice).

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secţiunile aferente Programelor Rabla şi Rabla Plus.

Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programele Rabla şi Rabla Plus, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituţiei.

Sesiunea de depunere a dosarelor de acceptare a persoanelor juridice în cadrul programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus a fost prelungită până la data de 7 decembrie 2018 (inclusiv),

Aceasta este a doua prelungire decisă în 2018, prima urmând să se încheie la data de 29 noiembrie.

Cuantumul primei de casare pentru Rabla Clasic este de 6.500 lei. Aceasta se acordă în funcţie de cantitatea de emisii de CO2/km generată de sistemul de propulsie al autovehiculului nou, în regim de funcţionare mixt, astfel:

  • în anul 2018 se acordă pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează tot maximum 130 g CO2/k
  • în anul 2019 se va acorda pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km.

La prima de casare se poate adăuga un ecobonus, în următoarele condiţii:

  • la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii tot de maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt, se acordă un ecobonus în valoare de 1.000 lei, pentru anul 2018;
  • la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g CO2/km în regim de funcţionare mixt, se va acorda un ecobonus în valoare de 1.000 lei, pentru anul 2019;
  • la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid, se acordă un ecobonus în valoare de 1.700 lei.

Pentru „Rabla Plus”, se acordă două tipuri de ecotichete:

  • un ecobonus de 45.000 lei (aproximativ 10.000 de euro), dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric.
  • un ecobonus de 20.000 de lei, (aproximativ 5.000 de euro), dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.

De anul viitor, în programul Rabla, cu varianta Rabla Plus, va fi introdusă o nouă condiţie, cea privind valabilitatea ITP-ului pentru maşina dată la casare.

 

Adaugati comentariu