OTP Leasing – creştere de peste 90% pentru finanţările noi

OTP Leasing a înregistrat în primele 9 luni ale anului o creştere de 91% (146 milioane de lei) a finanţărilor noi în leasing, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2017.
economisire

Portofoliul curent al OTP Leasing România valorează aproximativ 233 milioane de lei, iar conform estimărilor interne acesta va creşte la 280 de milioane de lei până la sfârşitul anului 2018.

„Rezultatele solide ale ultimilor doi ani reflectă performanţa la nivel de echipă, investiţiile în dezvoltarea portofoliului de produse, digitalizare şi dinamica ascendentă a sectorului de leasing. Creşterea este susţinută prin noi produse de leasing, adaptarea la cerinţele clienţilor şi parteneriatele de încredere. Pe termen mediu, ne-am propus să atingem obiectivul de a fi parte din top 10 companii locale de leasing”, a declarat Toni Ioan Tătaru, CEO OTP Leasing România.

Acţionarii OTP Leasing România (OTP Bank România şi Merkantil Bank Ungaria) au aprobat majorarea capitalului cu suma de 5,52 milioane lei, aceasta fiind efectuată prin aport suplimentar în numerar, vărsat integral în lei în contul principal al companiei deschis la OTP Bank România.

Acţionarii au contribuit la majorarea de capital luându-se în calcul cota de participare a fiecăruia la capitalul social. Astfel, OTP Bank România S.A a contribuit cu 3,312 milioane lei şi Merkantil Bank Zrt cu 2,208 milioane lei.

„Acest demers susţine angajamentul ambilor acţionari de a sprijini dezvoltarea pe termen lung a OTP Leasing şi încrederea în capacitatea echipei de a îndeplini obiectivele strategice”, au arătat reprezentanţii societăţii de leasing financiar.

OTP Leasing a fost înfiinţată în anul 2007 şi face parte din grupul OTP Bank, acţionarii majoritari fiind OTP Bank
România şi Merkantil Bank Ungaria (parte a Merkantil Ungaria).

Societatea oferă pentru persoane juridice un portofoliu variat de produse de leasing financiar, destinat achiziţiei de autoturisme, vehicule comerciale şi echipamente. Compania are sucursale în Bucureşti, Iaşi, Braşov, Timişoara şi Cluj.

 

Adaugati comentariu