Licitaţia pentru documentaţia Autostrăzii Unirea, în pregătire

Studiul de fezabilitate al Autostrăzii "Unirea" - A8, Tîrgu Mureş - Iaşi, va fi lansat în decembrie 2018 sau în ianuarie 2019, a declarat ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Şova.brokerii

„Autostrada A8, aşa cum am spus-o întotdeauna, este un proiect care va fi făcut pe fonduri europene, este un proiect al cărui stdiu de fezabilitate îl vom lansa fie în decembrie, fie la începutul lunii ianuarie. Acest proiect nu a fost, nu este şi nu va fi niciodată exclus din planurile Guvernului şi a CNAIR”, a afirmat Lucian Şova.

Proiectul de lege privind aprobarea realizării Autostrăzii „Unirea” Iaşi -Târgu Mureş a fost adoptat de Camera Deputaţilor la începutul lunii noiembrie 2018, după ce iniţiativa întrunise şi votul senatorilor.

Potrivit proiectului, Autostrada Unirii începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se termină printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov – Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş.

Autostrada Unirii este finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor este responsabil pentru coordonarea realizării Autostrăzii Unirii şi va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, procedurile necesare pentru acest obiectiv de investiţii.

Adaugati comentariu