Peste 25% din flota Guvernului britanic este formată din mașini cu emisii ultra-scăzute

Guvernul britanic are ca țintă anul 2027 pentru decarbonizarea integrală a flotei sale mașini, în prezent ponderea vehiculelor cu emisii ultra-scăzute fiind de 25,5%, un obiectiv pe care l-a atins în septembrie 2022, cu trei luni mai devreme față de termenul stabilit, a anunțat Executivul de la Londra.
Guvernul britanic

”Pe măsură ce Regatul Unit se îndreaptă către o rețea de transport mai curată, guvernul își face partea sa, peste 25% din flota sa centrală de mașini fiind alimentată cu baterii, cu 3 luni mai devreme decât era planificat. Este esențial ca progresul în decarbonizarea flotelor să fie egalat în altă parte. Vom continua să mergem înainte, să finalizăm schimbarea până în 2027 și să contribuim la transformarea Marii Britanii într-un lider mondial în decarbonizare. În condițiile în care sectorul vehiculelor electrice (EV) arată o creștere de la an la an, anunțul de astăzi demonstrează angajamentul guvernului de a-și decarboniza propria flotă de vehicule. Ținta este doar o primă piatră de hotar, deoarece guvernul urmărește să decarbonizeze întregul parc central de mașini și autoutilitare la vehicule cu emisii zero până în 2027 – mai rapid decât data mai largă de eliminare treptată, care prevede interzicerea vânzărilor de mașini noi pe benzină și diesel până în 2030”, a precizat ministrul Tehnologiei și Decarbonizării, Jesse Norman

Potrivit celor mai recente statistici ale Asocieției Producătorilor și Comercianților de Autovehicule din Regatul Unit, 1 din 5 mașini vândute anul trecut era electrificată, vânzările de vehicule electrice depășindu-le pentru prima dată pe cele de motorină în 2022.

Cu un sector de vehicule electrice în plină dezvoltare, Guvernul britanic investește și în dezvoltarea rețelei de încărcare. Prin programul pilot de 10 milioane de lire sterline pentru infrastructura locală a vehiculelor electrice este de așteptat să fie instalate 1.000 de puncte de încărcare locale în Anglia, 9 autorități locale primind finanțare. Proiectele câștigătoare sunt susținute de o finanțare privată suplimentară de 9 milioane de lire sterline. ”Acest lucru va îmbunătăți accesul la stațiile pentru vehicule electrice, în special pentru cei fără parcări de rezidență, sprijinind adoptarea vehiculelor cu emisii zero”, potrivit Guvernului de la Londra.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Vehiculele de peste 3,5 tone nu vor mai circula prin Piaţa Unirii

Bogdan Chiriţoiu: ”Suntem preocupaţi de creşterea preţurilor la asigurările de maşini”

 

 

 

Adaugati comentariu