Peste 1 milion de vehicule electrice rulează pe șosele

Jurnaliștii americani de la AutoBlog publică un studiu al Agenției Internaționale a Energiei (IEA), care arată că, în cursul anului trecut a fost înmatriculat autoturismul plug-in cu numărul un milion.
Nissan Leaf taxi

Specialiștii IEA îl consideră un prag psihologic, dar sunt de părere că acesta este mult prea mic, pentru a putea spera la atingerea țintei pentru 2050. Care este aceasta? Aceea de evita creșterea temperaturii medii pe glob cu mai mult de 2°C, situație care ar avea consecințe catastrofale asupra vieții.

japonia-are-40-000-puncte-incarcare-a-automobilelor-electrice-numarul-benzinariilor-este-mai-mic-floteauto
Nissan Leaf a fost cel mai bine vândut vehicul electric din lume, cu 61.507 unităţi livrate

Cea mai mare influență în cazul încălzirii globale o au orașele, care, dacă și-ar anula emisiile de CO2, ar reduce cu două treimi totalul de dioxid de carbon din atmosferă! Și da, conform IEA, motoarele electrice și energia verde, eoliană și solară, au împreună capacitatea de a menține încălzirea globală sub nivelul celor două grade.

Anul trecut, un raport al xEV Industry Insider preconiza că, până în 2020, numărul mașinilor cu încărcare la priză va crește la 1,4 milioane, după care creșterea va fi mult mai vertiginoasă. Iar cum în 2014, nu existau decât 350.000 de astfel de mașini, iar într-un an, numărul a urcat la peste un milion, e clar că trendul prognozat va fi depășit lejer. Mai ales dacă introducem în ecuațiile noua rețea de alimentare din centrul și vestul Europei și discount-urile la cumpărarea mașinilor electrice.

 

Adaugati comentariu