Pentru ”Vinerea verde”, ministrul Mediului a împrumutat o mașină electrică

Pntru ziua de astăzi, care marchează "Vinerea Verde", ministrul Mediului, Barna Tanczos, a împrumutat de la un dealer Renault o maşină electrică pentru a se deplasa în județul Harghita, împreună cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.
Vinerea Verde

„Am împrumutat astăzi acest Renault Zoe, o variantă prietenoasă cu mediul, ideală pentru deplasarea pe distanţe scurte şi medii. Ne vom deplasa atât în oraş, cât şi în afara acestuia. Nu am emoţii în ceea ce priveşte autonomia maşinii, avem două staţii de încărcare în Miercurea Ciuc, trei în Odorheiu Secuiesc şi încă una pe traseul dintre cele două localităţi, la Băile Homorod”, a explicat Tanczos Barna.

Ministerul Mediului a lansat, la jumătatea lunii martie, campania ”Vinerea Verde”, o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.

Sub sloganul „STOP! Azi maşina stă pe loc!”, această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.

„Vinerea Verde” îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

Potrivit ministrului Mediului, peste 100 de entităţi de la nivel central şi local au aderat până în prezent la iniţiativa „Vinerea Verde”, din care 11 ministere, 20 de prefecturi, 19 consilii judeţene, 18 primării, 22 de instituţii de învăţământ superior şi alte 19 instituţii din domenii diverse.

 

CITEȘTE ȘI:

Fonduri europene pentru documentația tehnică a Drumului Expres dintre Satu Mare și granița cu Ungaria

Traficul din vama Sculeni, care intra in reabilitare, ar putea fi redirecționat prin PTF Lipcani-Rădăuți Prut

82% dintre conducătorii auto din România ar utiliza o maşină electrică

 

Adaugati comentariu