Pentru Măsura 2 – Capital de lucru este disponibilă imediat suma de 150 mil. euro

Odată cu publicarea Legii Bugetului pentru 2021 în Monitorul Oficial, vor începe și plățile pentru contractele de ajutor de stat din Măsura 2 – Capital de lucru, fiind disponibilă imediat suma de aproximativ 150 milioane de euro, a anunțat Ministerul Economiei.Capital de lucru

Potrivit sursei citate, procedura de plată durează efectiv o săptămână, până ce banii ajung la bănci, iar ele pot începe plățile către beneficiari.

Circuitul banilor pentru Măsura 2 Capital de lucru

Banii trebuie să parcurgă un circuit legal până la beneficiar. Ministerul Economiei îi primește de la Trezoreria statului. Apoi îi înaintează agenției teritoriale, care, la rândul ei, îi trimite la bancă. Simultan, pentru operativitate, se trimite contractul aprobat, pentru semnare, la beneficiar.

După obținerea semnăturii beneficiarului, plata se face imediat. În cazul în care sistemul merge fără defecțiuni, se pot face până la 1.000 de plăți pe zi.

Ordinea plăților se va face în ordinea numerelor de identificare în Registrul Unic Electronic (număr RUE), adică în ordinea în care s-au înscris potențialii beneficiari.

În cadrul Măsurii 2 – Capital de lucru, sunt în total de plată 650 de milioane de euro.

Situația privind înscrierile şi plățile privind schema de ajutor de stat instituită prin OUG 130 este publicata periodic de Ministerul Economiei.

Ministerul Economiei va propune în timp foarte scurt timp o Ordonanță de Urgență care să grăbească plățile, fondurile pentru această măsură fiind acum alimentate din două surse, POC și React EU, iar deblocarea restului de finanțare e îngreunată.

 

CITEȘTE ȘI:

Aston Martin va fabrica toate modelele electrice în Marea Britanie, începând din 2025

STB introduce biletul orar, valabil pe mai multe mijloace de transport. Plata, prin SMS sau aplicație

Cele 12 femei care au făcut furori în industria auto în ultimii 150 de ani

 

 

Adaugati comentariu