Cod galben de ninsori și strat de zăpadă consistent

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunţă ninsori în întreaga ţară, până joi dimineaţă, iar pentru Bucureşti şi 14 judeţe a fost emis o avertizare de cod galben de ninsoare și intensificări ale vântului, cantităţile de precipitaţii fiind însemnate. Vremea va fi deosebit de rece miercuri şi joi, mai precizează meteorologii.cod galben

Astfel, de marţi seară, până joi la ora 10.00, aria precipitaţiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

”Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud şi în sud-est, în noaptea de marţi spre miercuri (9/10 martie) şi în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ploaie. Izolat se va forma polei sau gheţuş. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local şi în Transilvania, Moldova şi în restul zonei montane”, arată ANM.

Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice şi sud-estice, precum şi la munte, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

”Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopţile de miercuri spre joi (10/11 martie) şi joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor”, au mai precizat meteorologii.

Aceştia anunţă cod galben, de marţi noapte până joi la ora 06.00, pentru Bucureşti şi 14 judeţe.

”În Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, începând din a doua parte a nopţii de marţi spre miercuri (9/10 martie) şi până în dimineaţa zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) şi se va depune strat de zăpadă, local consistent”, au mai precizat meteorologii.

Judeţele vizate sunt Argeş, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea

 

CITEȘTE ȘI:

Pentru Măsura 2 – Capital de lucru sunt disponibili imediat 150 mil. euro

Femeile şofer consideră că atitudinile discriminatorii împotriva lor s-au ameliorat

PwC Women in Work Index: Pandemia a crescut inegalitățile între femei și bărbați pe piața muncii

 

 

Adaugati comentariu