Pentru comunicarea cu șoferii, Poliția Autostrăzi a fost dotată cu dispozitive cu mesaje electronice

Atunci când se află în trafic, Poliția Autostrăzi va transmite dispoziţii sau indicaţii participanţilor la trafic prin intermediul dispozitivelor speciale, cu mesaje electronice variabile, montate pe autospeciale, în dreptul lunetei.
Poliția

Pentru monitorizarea traficului rutier, poliţiştii din cadrul Brigăzii Autostrăzi, având în vedere specificul acestor șosele rapide, unde sunt permise viteze mari de deplasare, cu posibilităţi limitate de a asigura oprirea rapidă, întâlnesc frecvent situaţii în care, pentru a putea încetini autovehiculele şi pentru a le conduce la locurile de oprire şi efectuare a verificărilor, au nevoie să comunice, în principal pe cale vizuală, cu şoferii.

Pentru oprirea în siguranţă a unui vehicul ce se deplasează pe autostradă, în cazul în care poliţistul constată necesitatea conducerii la locul stabilit pentru control, operaţiunea se poate realiza prin transmiterea de mesaje prin intermediul dispozitivelor luminoase, montate pe autospeciale, în dreptul lunetei.

Au fost achiziţionate 10 astfel de dispozitive, cu 4.300 de lei pentru fiecare, inclusiv T.V.A., preţ în care a fost asigurat şi montajul. Acestea au o garanţie de 24 de luni.

”Având în vedere faptul că Poliţia Autostrăzi utilizează dispozitive speciale cu mesaje electronice variabile, montate pe autospeciale folosite pentru îndrumarea şi controlul traficului rutier, le recomandăm participanţilor la trafic să respecte indicaţiile şi dispoziţiilor transmise prin intermediul acestora”, a transmis Poliția.

 

CITEȘTE ȘI:

Scădere de 7,5% pentru exporturile de mijloace de transport în 2020

Vrei o mașină dotată cu GPL? Uite cum poți fi în legalitate

5 METODE cu ajutorul cărora mașina ta NU va consuma mai mult decât trebuie

 

 

Adaugati comentariu