Pasajul de la Drajna va fi deschis circulației rutiere în luna mai

Pasajul de la Drajna, împreună cu drumurile de legătură, va fi deschis circulației în luna mai, înainte de termenul din contract, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.Pasajul de la Drajna

”Reamintesc faptul că amplasamentul acestei lucrări a fost predat constructorului la data de 11 ianuarie 2022, iar stadiul acestui proiect de infrastructură rutieră a ajuns la 80,5%”, a precizat Ionel Scrioșteanu.

Proiectul Pasajului de la Drajna prevede realizarea unei supratraversări pe DN 21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul urmând să aibă o lungime de 305 m. Pasajul va traversa totodată și DN 3A Lehliu – Fetești, drum național paralel cu CF 800.

Valorea lucrărilor de proiectare și construcție, realizate de Arcada Company, este de 98,12 milioane de lei (fără TVA), fiind finanțate prin Programul Operațional Infrastructura Mare. Potrivit contractului, termenul de finalizare este luna iunie 2023.

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul județului Ialomița.

Astfel, viitorul pasaj va elimina timpii mari de așteptare pentru vehiculele care circulă pe ruta Slobozia – Autostrada A2 – Călărași și va îmbunătăți condițiile de circulație pentru traficul de tranzit pe mai multe relații, precum spre municipiul Slobozia, județele Brăila, Galați și Tulcea, inclusiv spre frontiera cu Ucraina și cu Republica Moldova.

 

 

CITEȘTE ȘI:

UE finanțează infrastructura de combustibili alternativi. România primește bani pentru 2 proiecte

Asocierea DP Consult-Explan a câștigat licitația pentru proiectarea DR9 Sud Expres

 

 

Adaugati comentariu