plafonarea tarifelor RCA
Home Administrare flote Asigurări Guvernul ar putea interveni pentru plafonarea tarifelor RCA pe o perioadă limitată

Guvernul ar putea interveni pentru plafonarea tarifelor RCA pe o perioadă limitată

În funcție de evaluarea pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) o va face pentru piața asigurărilor auto obligatorii, Guvernul ar putea interveni pentru plafonarea tarifelor RCA, a afirmat astăzi premierul Nicolae Ciucă.

”Știți foarte bine că Autoritatea de Supraveghere Financiară este cea care are în responsabilitate toate acțiunile de monitorizare, de control a ceea ce se întâmplă pe piața asigurărilor sociale, respectiv activitatea firmelor de asigurări. ASF este o agenție subordonată Parlamentului României și din discuțiile pe care le-am avut rezultă că în perioada imediat următoare conducerea ASF urmează să prezinte un raport de informare în Parlament, să aibă loc audieri în Parlament”, a precizat Nicolae Ciucă.

Acesta a mai adăugat că a solicitat ASF și o analiză a efectelor pe care intrarea în insolvență a Euroins le poate produce asupra cetățenilor.

”Discuțiile pe care eu le-am avut în calitate de premier cu președintele ASF au fost îndreptate tocmai în a afla dacă este nevoie de intervenție guvernamentală și care sunt efectele pe care intrarea în insolvență a Euroins le poate produce asupra cetățenilor. Discutăm de o companie de asigurări care are o cotă de piață consistentă și este nevoie în felul acesta să vedem care sunt măsurile pe care le ia Autoritatea de Supraveghere Financiară și care sunt măsurile cu care Guvernul ar putea să vină să compenseze din efectele unei astfel de derulări a evenimentelor”, a arătat premierul.

Niciolae Ciucă a subliniat că în cazul în care se va decide plafonarea tarifelor RCA, aceasta va fi realizată pe o perioadă limitată, de câteva luni.

”Discuțiile pe care le-am avut cu domnul președinte (ASF, n.red.) s-au încheiat în sensul în care dumnealor când vor avea o formă finală de evaluare, atunci ne vor prezenta și nouă care sunt concluziile. Şi în funcție de aceasta și sigur, ceea ce vor propune la nivelul Parlamentului, dacă va fi nevoie, Guvernul să intervină în sensul în care să plafoneze prețul la aceste asigurări. Ceea ce vă pot spune este faptul că nu putem să intervenim pe o perioadă nelimitată. Este clar nevoia unui termen foarte bine delimitat în care se poate interveni cu măsuri guvernamentale”, a conchis premierul.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Pasajul de la Drajna va fi deschis circulației în luna mai

UE finanțează infrastructura de combustibili alternativi. România primește bani pentru 2 proiecte

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

tarifele de primă maxime
Asigurări

ASF propune prelungirea HG care stabileşte tarifele de primă maxime pentru polițele RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus prelungirea până la 31 decembrie...

Eazy Asigurări
Asigurări

Compania Eazy Asigurări intră pe piața RCA

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat companiei Eazy Asigurări autorizația...

FGA
Asigurări

Denunțarea contractelor de asigurare emise de Euroins. Clarificările FGA

Contractele de asigurare emise de către societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA rămân valabile,...

euroins
Asigurări

CITR: Creanțele scadente ale Euroins însumează, până acum, 600 milioane de lei

CITR a finalizat prima etapă din gestionarea falimentului Euroins, în cele aproximativ...